Kari dominirao, Bogdan i Bjelica izgubili od šampiona!

Košarkaši Sakramento Kingsa nisu uspeli da pred svojim navijačima savladaju šampiona NBA, ekipu Golden Stejta. Voriorsi su slavili sa 127:123.  Toronto zaustavio Milvoki, Juta bolja od Pistonsa.  Košarkaši Milvokija, lideri istočne konferencije, posle pet uzastopnih pobeda doživeli su poraz. Od njih je bila bolja ekipa Toronta, 123:116.  Rešetanje iz daljine: Niko nikad kao Kingsi i Voriorsi.  Duel Sakramenta i Golden Stejta ostaće zapamćen po tome što je na njemu ostvaren rekordan broj trojki - čak 41. Dončić povredio kamermana, Nurkić upisao "dabl-dabl"!

Košarka 06.01.2019 | 13:00
Kari dominirao, Bogdan i Bjelica izgubili od šampiona!
Bio je to odličan susret u kojem se ništa nije znalo do poslednjeg momenta. Kingsima je nedostajalo malo za veliku pobedu, ali trio Kari - Durent - Tompson bio je prejak.

Bez Marvina Beglija i Imana Šamperta, Sakramento nije uspeo da stigne do trijumfa. Treba reći i da je i De Aron Foks veći deo prve četvrtine presedeo na klupi zbog povrede.

Srpski tandem u redovima Sakramenta, Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica odigrao je standardno dobru partiju. 

Bogdanović je za nepunih 35 minuta postigao 17 poena uz šest skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte, dok je Bjelica za skoro 33 minuta igre postigao 12 poena uz devet skokova, tri asistencije i dve ulradene lopte. 

U redovima Kingsa, najbolji su bili Badi Hild sa 32 poena pet skokova i četiri asistencije, te Džastin Džekson sa 28 poena uz pet skokova.



Kod Voriorsa, Stef Kari je bio nezadrživ, postigao je 42 poena uz pet skokova i po dve asistencije i ukradene lopte, Kevin Durent je postigao 29 poena uz pet skokova i devet asistencija, dok je Klej Tompson zabeležio 20 poena.

Voriorsi su "uhvatili na spavanju" Kingse i prvu četvrtinu dobili sa ubedljivih 43:29, ali su se Kingsi oporavili u drugoj i otišli na poluvreme sa minusom od jednog poena (69:70).

Uspeli su da dobiju i treću četvrtinu, da zatim vode na početku poslednje četvrtine, ali finiš je pripao Golden Stejtu.

Za Kingse je postala prava noćna mora sačuvati prednost u finišu susreta. Nisu uspeli u tome protiv LA Lejkersa kad su imali 110:103 na 4:30 do kraja, potom protiv Portlanda (103:97 na 2:03 do kraja) i sada protiv Golden Stejta.

Imali su 119:117 na 3:18 pre kraja, ali su posostali i sve to dogodilo im se u roku od nedelju dana.

Zanimljivo je i da je Badi Hild, koji je postigao 32 poena, u poslednjoj četvrtini šutirao samo jednom, i to na sedam sekundi pre kraja, kada je gotovo sve bilo izgubljeno.

"Ako ništa drugo, barem je bilo zanimljivo za publiku. Na kraju su nas jednostavno pritisli i držali su prednost, terajući nas da šutiramo iz teških pozicija", poručio je trener Kingsa Dejv Jerger.



Na tom meču ostvaren je rekord po broju postignutih trojki na jednom meču. Ukupno je ubačen 41 šut iz daljine, od čega su Voriorsi ostvarili 21.

Kingsi su dali 20 trojki, što je klupski rekord.

Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica dali su doprinos tom podvigu.

Bogdanović je postigao 17 poena (šut iz igre 5/17, šut za tri poena 3/8), a imao je i šest skokova i sedam asistencija, uz tri ukradene i izgubljenu loptu za 35 minuta provedenih na terenu.

Bjelica je za 33 minuta u igri dao 12 poena (šut iz igre 5/9, šut za tri poena 2/2), zabeležio je devet skokova, tri asistencije, uz dve ukradene i izgubljenu loptu.

Najefikasniji kod Kingsa bili su Badi Hild sa 32 poena, od čega je postigao čak osam trojki iz 13 pokušaja, odnosno jednu manju od rekordera u dresu Kingsa Majka Bibija i Omrija Kaspija.

Kod Voriorsa dirigentsku palicu držao je Stef Kari sa 42 poena, od čega je postigao 10 trojki iz 20 pokušaja. Upisao je i pet skokova i dve asistencije.

Sjajnu podršku pružio mu je Kevin Durent sa 29 pogodaka, pet uhvaćenih lopti i devet asistencija, kao i Klej Tompson koji je ubacio 20 poena.

Golden Stejt sa skorom 26-14, nalazi se u vrhu tabele Zapadne konferencije sa Denverom (26-11) i Oklahomom (25-13), dok je Sakramento sa ostvarenih 19 pobeda i 20 poraza na 10. mestu.

Toronto zaustavio Milvoki, Juta bolja od Pistonsa. Košarkaši Milvokija, lideri istočne konferencije, posle pet uzastopnih pobeda doživeli su poraz. Od njih je bila bolja ekipa Toronta, 123:116.

Baksima nije pomogla ni izuzetno dobra partija Janisa Adetokumba, koji je postigao čak 43 poena uz 18 skokova, poraženi su posle šest uzastopnih pobeda pred svojim navijačima.

Adetokumbo nije imao preterano raspoložene "pratioce". Malkolm Brogdon je postigao 15, a Kris Midlton i Erik Bledso po 14 poena.

U redovima Toronta, čak petorica igrača su imali dvocifren učinak. Kavai Leonard je postigao 30 poena uz šest skokova i isto toliko asistencija. Isti broj poena postigao je i Paskal Siakam, dok je Serž Ibaka bio na pragu dabl-dabl učinka sa 25 poena i devet skokova uz pet asistencija. Fred van Flit je postigao 21 poen uz pest skokova i osam asistencija. 

Logično je što je Adetokumbo bio razočaran po završetku meča. 

"Imali smo jedno vreme dvocifrenu prednost. Ispustili smo je, onda smo se vratili u trećoj četvrtini. Nismo igrali dovoljno čvrsto, nije bio dobar protok lopte, nismo se dovoljno rotirali u odbrani", rekao je Adetokumbo.



Juta je slavila kao gost u Detroitu, 110:105. Bio je to četvrti poraz detroita u poslednjih pet mečeva i druga uzastopna pobeda Džezera.

U pobedničkom timu Donovan Mičel je postigao 16 poena uz po pet skokova i asistencija, dok je Riki Rubio postigao 18 poena.

Kod Pistonsa, Blejk Grifin je imao dabl-dabl učinak od 34 poena i deset skokova uz pet asistencija, dok je Andre Dramond imao takođe dabl-dabl sa 15 poena i 18 skokova. Redži Bulok je postigao 19 poena.

NBA (subota na nedelju):

Detroit - Juta 105:110
Filadelfija - Dalas 106:100
Klivlend - Nju Orleans 98:133
Milvoki - Toronto 116:123
San Antonio - Memfis 108:88
Portland - Hjuston 110:101
Sakramento - Golden Stejt 123:127

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar