Баутиста-Агут преко Бердиха до титуле у Дохи!

Не може му нико ништа! Шпански тенисер Роберто Баутиста Агут освојио је турнир серије 250 у Дохи победом над Чехом Томашом Бердихом 2-1 у сетовима.  После Ђоковића "пао" и Бердих! Баутиста-Агут у Дохи освојио девети трофеј у каријери.

Тенис 06.01.2019 | 10:30
Баутиста-Агут преко Бердиха до титуле у Дохи!
Ако је за утеху, Новак Ђоковић је у Дохи поражен од овогодишњег победника турнира. 

После најбољег светског тенисера, Роберто Баутиста-Агут савладао је и Томаша Бердиха - 2:1, по сетовима 6:4, 3:6, 6:3.

Меч је трајао сат и 59 минута, а Шпанац је овом победом стигао до деветог пехара у каријери. Претходне четири године освајао их је по два, а досад највећи успех му је тријумф у Дубаију.

На путу до трофеја у Дохи, 24. играч АТП листе побеђивао је Матеа Беретинија, Гиљерма Гарсију-Лопеса, Станисласа Вавринку, Новака Ђоковића и, у финалу, Томаша Бердиха.

Ово је био њихов седми међусобни дуел, а трећа победа шпанског тенисера.

Баутиста-Агут није поновио издање из меча са Новаком Ђоковићем у петак, али су и поједини периоди бриљантних удараца и одбрана били довољни да освоји трофеј са 6:4, 3:6, 6:3.

Бердих је показао да и даље игра квалитетан тенис, упркос паузи због повреде, посебно у завршници трећег сета када је Агут имао три брејк лопте при резултату 4:1.

Ипак, Чех није био константан и то га је коштало трофеја. Шпанац је први сет освојио једним брејком у седмом гему (4:3), пошто се нешто пре тога и сâм извукао без претрпљеног брејка. 

Роберто је био агресиван, ризиковао је и то му се исплатило. Имао је прилику да први сет реши и брејком при резултату 5:3, али је пропустио три брејк и сет лопте, да би потом рутински решио тај део игре у своју корист. 

Бердих успева да се "ресетује" у наредном сету и у четвртом гему направи брејк (3:1) који ће му бити довољан за сет и изједначење. Четврти гем трећег сета био је кобан за Чеха који је у свом гему освојио само један поен и изгубио га, а његов ривал је повео 3:1. 

Бердиху је потом у седмом гему, при резултату 4:2 за Шпанца, пресудио врх мреже јер је на брејк шанси имао плитку, спору лоптицу на форхенду и Агута тамо где је хтео - на супротној страни терена. Бердих тада погађа врх мреже, лопта иде у аут, а Агут након тога осваја гем и одлази на неповратних 5:2 у трећем сету. 

Бердих до краја осваја још један гем, а Агут сва четири поена у последњем гему меча и моћним форхенд винером завршава посао и крунише сјајну недељу титулом. 

Да подсетимо, Шпанац је на путу до трофеја победио Матеа Беретинија, Гиљерма Гарсију-Лопеса, Стана Вавринку и Новака Ђоковића и на крају Томаша Бердиха.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар