Bautista-Agut preko Berdiha do titule u Dohi!

Ne može mu niko ništa! Španski teniser Roberto Bautista Agut osvojio je turnir serije 250 u Dohi pobedom nad Čehom Tomašom Berdihom 2-1 u setovima.  Posle Đokovića "pao" i Berdih! Bautista-Agut u Dohi osvojio deveti trofej u karijeri.

Tenis 06.01.2019 | 10:30
Bautista-Agut preko Berdiha do titule u Dohi!
Ako je za utehu, Novak Đoković je u Dohi poražen od ovogodišnjeg pobednika turnira. 

Posle najboljeg svetskog tenisera, Roberto Bautista-Agut savladao je i Tomaša Berdiha - 2:1, po setovima 6:4, 3:6, 6:3.

Meč je trajao sat i 59 minuta, a Španac je ovom pobedom stigao do devetog pehara u karijeri. Prethodne četiri godine osvajao ih je po dva, a dosad najveći uspeh mu je trijumf u Dubaiju.

Na putu do trofeja u Dohi, 24. igrač ATP liste pobeđivao je Matea Beretinija, Giljerma Garsiju-Lopesa, Stanislasa Vavrinku, Novaka Đokovića i, u finalu, Tomaša Berdiha.

Ovo je bio njihov sedmi međusobni duel, a treća pobeda španskog tenisera.

Bautista-Agut nije ponovio izdanje iz meča sa Novakom Đokovićem u petak, ali su i pojedini periodi briljantnih udaraca i odbrana bili dovoljni da osvoji trofej sa 6:4, 3:6, 6:3.

Berdih je pokazao da i dalje igra kvalitetan tenis, uprkos pauzi zbog povrede, posebno u završnici trećeg seta kada je Agut imao tri brejk lopte pri rezultatu 4:1.

Ipak, Čeh nije bio konstantan i to ga je koštalo trofeja. Španac je prvi set osvojio jednim brejkom u sedmom gemu (4:3), pošto se nešto pre toga i sâm izvukao bez pretrpljenog brejka. 

Roberto je bio agresivan, rizikovao je i to mu se isplatilo. Imao je priliku da prvi set reši i brejkom pri rezultatu 5:3, ali je propustio tri brejk i set lopte, da bi potom rutinski rešio taj deo igre u svoju korist. 

Berdih uspeva da se "resetuje" u narednom setu i u četvrtom gemu napravi brejk (3:1) koji će mu biti dovoljan za set i izjednačenje. Četvrti gem trećeg seta bio je koban za Čeha koji je u svom gemu osvojio samo jedan poen i izgubio ga, a njegov rival je poveo 3:1. 

Berdihu je potom u sedmom gemu, pri rezultatu 4:2 za Španca, presudio vrh mreže jer je na brejk šansi imao plitku, sporu lopticu na forhendu i Aguta tamo gde je hteo - na suprotnoj strani terena. Berdih tada pogađa vrh mreže, lopta ide u aut, a Agut nakon toga osvaja gem i odlazi na nepovratnih 5:2 u trećem setu. 

Berdih do kraja osvaja još jedan gem, a Agut sva četiri poena u poslednjem gemu meča i moćnim forhend vinerom završava posao i kruniše sjajnu nedelju titulom. 

Da podsetimo, Španac je na putu do trofeja pobedio Matea Beretinija, Giljerma Garsiju-Lopesa, Stana Vavrinku i Novaka Đokovića i na kraju Tomaša Berdiha.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar