ФА Куп: Није могао да убоде вола, а онда...!

Онда је постигао два гола! Џилингем и Паркер избацили премијерлигаша! Алваро Мората одвео Челси у наредну рунду ФА Купа! Моратино "буђење" довољно за тријумф против Нотингем Фореста! Фудбалери Челсија победили су Нотингем Форест са 2:0 на домаћем терену у оквиру трећег кола енглеског ФА купа.

Фудбал 06.01.2019 | 10:15
ФА Куп: Није могао да убоде вола, а онда...!
Челси је у 30. минуту имао прилику да дође до раног вођства, али је Сеск Фабрегас промашио пенал који је изнудио Рубен Лофтус-Чик.

Ипак, "плавци" су наставили са нападима и до наредне рунде водио их је помало заборављени Алваро Мората.

Мората је добро користио асистенције Хадсон-Одоија, прво у 49, а затим у 59. минуту, те поставио коначних 2:0. 

Од осталих премијерлигаша у термину од 16 часова Евертон је имао мањих проблем са четвртолигашем Линколном, али победио 2:1. 

"Карамеле" су за само два минута постигли оба гола, у 12. минуту стрелац је био Адемола Лукман, а затим Бернард. Линколн је у 28. минуту стигао до свог гола, испоставиће се јединог на мечу.

Дерби, који тренира Челсијева легенда Френк Лампард, одолео је Саутемптону и одиграо 2:2 на свом терену.

Саутемптон је повео са 2:0 головима Нејтана Редмонда и нико није очекивао да тим из Чемпионшипа може да се врати у меч, али су они доказали супротно. Мариот и Лоренс су били прецизни и донели изједначење Дербију, који је изборио реванш меч на Сент Мерису.

Кардиф се бори за опстанак у Премијер лиги, а већ су испали из ФА купа. Њих је шокирао трећелигаш Гилингем, који их је савладао 1:0.

Лист је у 81. минуту био стрелац јединог поготка на утакмици.

Дрхтали су навијачи Челсија више од 45 минута током дуела са Нотингем Форестом. Дрхтали су све док им Алваро Мората головима у мрежу Шумара није вратио осмехе на лица И одвео Плавце у наредну рунду ФА Купа.

Кроз тежак период ове сезоне пролази Алваро Мората. Кубури са формом и самопоуздањем. О томе најбоље говори чињеница да је последњи гол постигао још 29. Новембра, и то у дуелу са ПАОК-ом.

И данас је Мората изгледао депреимирано, поменути мањак самопоуздања коштао га је једног великог промашаја, али када се подвуче црта Шпанац је био јунак тријумфа над Шумарима. Можда му то помогне да постане велики адут Мауриција Сарија у наставку сезоне.

Добрано су Шумари намучили Челси у првом полувремену.  Концентрисани на одбрану свог гола гости у одолевали Саријевој формацији 4-3-3. Уз Морату по крилима су играли Лофтус Чик  И Хадсон Одои. Посао Челсију је отежао детаљ у 30. минуту. Тада је Лофтус Чик оборен у шеснестерцу некадашњег првака Европе. Одговорност је преузео Сеск Фабрегас, али је изгубио двобој са голманом Нотингема.

Нервоза је почела да се увлачи у редове Челсија, али је онда на сцену ступио Алваро Мората.Центирао је Одои, а Мората се савршено кретао и “спаковао” лопту у гол.

Мората је у том период био контантно у гро плану. После гола забележио је и невероватан промашај, пошто је са два метара, неометан, пребацио гол. Исправио се четири минута касније. Овог пута главом је погодио мрежу.

Велико изненађење направио је члан Лиге 1 Џилингем. Клуб за који је играо некадашњи првотимац Црвене звезде Џошуа Паркер био је бољи од Кардифа – 1:0. Велшани су наишли на тврдо у дому Џилингема. Домаћин се одлично браниио и сачекао тренутак за велику радост. Одбрана Кардифа је у 86. минуту била прилично пасивна. Дозволила је Тому Евансу да на миру одигра повратни пас. До Листа који је био неумољив са 16 метара.

Мали кикс направио је Саутемптон. Свеци ће морати да потраже пролаз у наредну рунду у новом мечу, пошто су пропустили зицер ситуацију на гостовању Дербију. Премијерлигаш је головима Редмонда имао два гола вишка. Међутим, Овнови се нису предали. Почели су да играју са много ризика И за три минута поравнали резултат.

Свонси је много лакше нешто се очекивало савладао Астон Вилу. Још један представник Велса је блистао на Вила Парку.  Посебно је био упечатљив други погодак Дајера. После много размењених пасова, одбрана Виле је избачена из равнотеже. Дајеру је остао само лакши део посла.

Резултати 3. кола:

субота

Борнмут – Брајтон 1:3 (0:2)
Барнли – Барнсли 1:0 (0:0)
Манчестер јунајтед – Рединг 2:0 (2:0)
Шефилд венздеј – Лутон 0:0
Шрузбери – Стоук 1:1 (1:0)
ВБА – Виган 1:0 (1:0)
Вест Хем – Бирмингем 2:0 (1:0)
Акрингтон – Ипсвич 1:0 (0:0)
Астон Вила – Свонси 0:3 (0:1)
Болтон – Волсал 5:2 (0:1)
Брентфорд – Оксфорд јунајтед 1:0 (0:0)
Челси – Нотингем 2:0 (0:0)
Дерби – Саутемптон 2:2 (0:1)
Евертон – Линколн 2:1 (2:1)
Флитвуд – Вимблдон 2:3 (0:1)
Џилингем – Кардиф 1:0 (0:0)
Мидлсбро – Петерборо 5:0 (0:0)
Блекпул – Арсенал 0:3 (0:2)
Бристол сити – Хадерсфилд 1:0 (0:0)
Кристал Палас – Гримзби 1:0 (0:0)
Њукасл – Блекбурн 1:1 (0:0)
Норич – Портсмут 0:1 (0:0)

петак

Транмер роверс - Тотенхем 0:7 (0:1)

недеља:

15.00 Фулам - Олдам
15.00 Манчестер сити - Ротерам
15.00 Милвол - Хал
15.00 Престон - Донкастер
15.00 КПР - Лидс
15.00 Шефилд ј. - Барнет
15.00 Воукинг - Вотфорд
17.30 Њупорт -Лестер

понедељак:

20.45 Вулверхемптон - Ливерпул

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар