FA Kup: Nije mogao da ubode vola, a onda...!

Onda je postigao dva gola! Džilingem i Parker izbacili premijerligaša! Alvaro Morata odveo Čelsi u narednu rundu FA Kupa! Moratino "buđenje" dovoljno za trijumf protiv Notingem Foresta! Fudbaleri Čelsija pobedili su Notingem Forest sa 2:0 na domaćem terenu u okviru trećeg kola engleskog FA kupa.

Fudbal 06.01.2019 | 10:15
FA Kup: Nije mogao da ubode vola, a onda...!
Čelsi je u 30. minutu imao priliku da dođe do ranog vođstva, ali je Sesk Fabregas promašio penal koji je iznudio Ruben Loftus-Čik.

Ipak, "plavci" su nastavili sa napadima i do naredne runde vodio ih je pomalo zaboravljeni Alvaro Morata.

Morata je dobro koristio asistencije Hadson-Odoija, prvo u 49, a zatim u 59. minutu, te postavio konačnih 2:0. 

Od ostalih premijerligaša u terminu od 16 časova Everton je imao manjih problem sa četvrtoligašem Linkolnom, ali pobedio 2:1. 

"Karamele" su za samo dva minuta postigli oba gola, u 12. minutu strelac je bio Ademola Lukman, a zatim Bernard. Linkoln je u 28. minutu stigao do svog gola, ispostaviće se jedinog na meču.

Derbi, koji trenira Čelsijeva legenda Frenk Lampard, odoleo je Sautemptonu i odigrao 2:2 na svom terenu.

Sautempton je poveo sa 2:0 golovima Nejtana Redmonda i niko nije očekivao da tim iz Čempionšipa može da se vrati u meč, ali su oni dokazali suprotno. Mariot i Lorens su bili precizni i doneli izjednačenje Derbiju, koji je izborio revanš meč na Sent Merisu.

Kardif se bori za opstanak u Premijer ligi, a već su ispali iz FA kupa. Njih je šokirao trećeligaš Gilingem, koji ih je savladao 1:0.

List je u 81. minutu bio strelac jedinog pogotka na utakmici.

Drhtali su navijači Čelsija više od 45 minuta tokom duela sa Notingem Forestom. Drhtali su sve dok im Alvaro Morata golovima u mrežu Šumara nije vratio osmehe na lica I odveo Plavce u narednu rundu FA Kupa.

Kroz težak period ove sezone prolazi Alvaro Morata. Kuburi sa formom i samopouzdanjem. O tome najbolje govori činjenica da je poslednji gol postigao još 29. Novembra, i to u duelu sa PAOK-om.

I danas je Morata izgledao depreimirano, pomenuti manjak samopouzdanja koštao ga je jednog velikog promašaja, ali kada se podvuče crta Španac je bio junak trijumfa nad Šumarima. Možda mu to pomogne da postane veliki adut Mauricija Sarija u nastavku sezone.

Dobrano su Šumari namučili Čelsi u prvom poluvremenu.  Koncentrisani na odbranu svog gola gosti u odolevali Sarijevoj formaciji 4-3-3. Uz Moratu po krilima su igrali Loftus Čik  I Hadson Odoi. Posao Čelsiju je otežao detalj u 30. minutu. Tada je Loftus Čik oboren u šesnestercu nekadašnjeg prvaka Evrope. Odgovornost je preuzeo Sesk Fabregas, ali je izgubio dvoboj sa golmanom Notingema.

Nervoza je počela da se uvlači u redove Čelsija, ali je onda na scenu stupio Alvaro Morata.Centirao je Odoi, a Morata se savršeno kretao i “spakovao” loptu u gol.

Morata je u tom period bio kontantno u gro planu. Posle gola zabeležio je i neverovatan promašaj, pošto je sa dva metara, neometan, prebacio gol. Ispravio se četiri minuta kasnije. Ovog puta glavom je pogodio mrežu.

Veliko iznenađenje napravio je član Lige 1 Džilingem. Klub za koji je igrao nekadašnji prvotimac Crvene zvezde Džošua Parker bio je bolji od Kardifa – 1:0. Velšani su naišli na tvrdo u domu Džilingema. Domaćin se odlično braniio i sačekao trenutak za veliku radost. Odbrana Kardifa je u 86. minutu bila prilično pasivna. Dozvolila je Tomu Evansu da na miru odigra povratni pas. Do Lista koji je bio neumoljiv sa 16 metara.

Mali kiks napravio je Sautempton. Sveci će morati da potraže prolaz u narednu rundu u novom meču, pošto su propustili zicer situaciju na gostovanju Derbiju. Premijerligaš je golovima Redmonda imao dva gola viška. Međutim, Ovnovi se nisu predali. Počeli su da igraju sa mnogo rizika I za tri minuta poravnali rezultat.

Svonsi je mnogo lakše nešto se očekivalo savladao Aston Vilu. Još jedan predstavnik Velsa je blistao na Vila Parku.  Posebno je bio upečatljiv drugi pogodak Dajera. Posle mnogo razmenjenih pasova, odbrana Vile je izbačena iz ravnoteže. Dajeru je ostao samo lakši deo posla.

Rezultati 3. kola:

subota

Bornmut – Brajton 1:3 (0:2)
Barnli – Barnsli 1:0 (0:0)
Mančester junajted – Reding 2:0 (2:0)
Šefild venzdej – Luton 0:0
Šruzberi – Stouk 1:1 (1:0)
VBA – Vigan 1:0 (1:0)
Vest Hem – Birmingem 2:0 (1:0)
Akrington – Ipsvič 1:0 (0:0)
Aston Vila – Svonsi 0:3 (0:1)
Bolton – Volsal 5:2 (0:1)
Brentford – Oksford junajted 1:0 (0:0)
Čelsi – Notingem 2:0 (0:0)
Derbi – Sautempton 2:2 (0:1)
Everton – Linkoln 2:1 (2:1)
Flitvud – Vimbldon 2:3 (0:1)
Džilingem – Kardif 1:0 (0:0)
Midlsbro – Peterboro 5:0 (0:0)
Blekpul – Arsenal 0:3 (0:2)
Bristol siti – Hadersfild 1:0 (0:0)
Kristal Palas – Grimzbi 1:0 (0:0)
Njukasl – Blekburn 1:1 (0:0)
Norič – Portsmut 0:1 (0:0)

petak

Tranmer rovers - Totenhem 0:7 (0:1)

nedelja:

15.00 Fulam - Oldam
15.00 Mančester siti - Roteram
15.00 Milvol - Hal
15.00 Preston - Donkaster
15.00 KPR - Lids
15.00 Šefild j. - Barnet
15.00 Vouking - Votford
17.30 Njuport -Lester

ponedeljak:

20.45 Vulverhempton - Liverpul

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar