Милутинов: Ни у јуниорима нисам имао 18 скокова!

Српски центар блиста од среће после рекорда каријере.

Кошарка 06.01.2019 | 09:30
Милутинов: Ни у јуниорима нисам имао 18 скокова!
Никола Милутинов поново је у центру пажње европске кошаркашке јавности, а све захваљујући фантастичној партији у победи над Панатинаикосом којем је спаковао по 18 поена и скокова.

“Уопште нисам размишљао о рекорду. Али, сада могу да кажем да сам срећан због тога. Никада до сада нисам имао 18 скокова на једном мечу, па чак ни у јуниорима. Дакле, ово ми је рекорд каријере. Трудићу се да наставим у истом ритму, а најсрећнији сам због чињенице да сам помогао екипи да победи”, рекао је Милутинов, а преноси портал Јурохупс.

Пирејски црвено-бели су водили целим током утакмице, углавном је то била двоцифрена разлика, и заслужено су нокаутирали Панатинаикос.

“На прави начин смо ушли у утакмицу. Није било превише осцилација, То је врло тешко јер, знате, и противник игра кошарку. Ипак, чини ми се да смо малтене свих 40 минута контролисали меч. Били смо веома агресивни и знали смо колико је овај меч важан и за навијаче и за нас саме”.

Пре поменутог дуела, Панатинаикос је већ два пута савладао Олимпијакос, у грчкој Суперлиги и у првом евролигашком дуелу. Притом, доживео је Олимпијакос недавно и незгодан пораз од турске Дарушафаке.

“Против турске екипе смо одиграли најгори меч у сезони. Били смо баш лоши. И то је нормално, јер сезона је дуга, али надам се да више нећемо поновити тако слабу партију”, истакао је Милутинов.

На страну сва тактика и тренерска надмудривања, српски центар наводи да су други фактори били пресудни.

“Имали смо баш велику жељу да победимо. И навијачи су нам пружили сјајну подршку. А имали смо одличан учинак играча са клупе. Зато ни у једном тренутку нисмо престали да играмо”.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар