Milutinov: Ni u juniorima nisam imao 18 skokova!

Srpski centar blista od sreće posle rekorda karijere.

Košarka 06.01.2019 | 09:30
Milutinov: Ni u juniorima nisam imao 18 skokova!
Nikola Milutinov ponovo je u centru pažnje evropske košarkaške javnosti, a sve zahvaljujući fantastičnoj partiji u pobedi nad Panatinaikosom kojem je spakovao po 18 poena i skokova.

“Uopšte nisam razmišljao o rekordu. Ali, sada mogu da kažem da sam srećan zbog toga. Nikada do sada nisam imao 18 skokova na jednom meču, pa čak ni u juniorima. Dakle, ovo mi je rekord karijere. Trudiću se da nastavim u istom ritmu, a najsrećniji sam zbog činjenice da sam pomogao ekipi da pobedi”, rekao je Milutinov, a prenosi portal Jurohups.

Pirejski crveno-beli su vodili celim tokom utakmice, uglavnom je to bila dvocifrena razlika, i zasluženo su nokautirali Panatinaikos.

“Na pravi način smo ušli u utakmicu. Nije bilo previše oscilacija, To je vrlo teško jer, znate, i protivnik igra košarku. Ipak, čini mi se da smo maltene svih 40 minuta kontrolisali meč. Bili smo veoma agresivni i znali smo koliko je ovaj meč važan i za navijače i za nas same”.

Pre pomenutog duela, Panatinaikos je već dva puta savladao Olimpijakos, u grčkoj Superligi i u prvom evroligaškom duelu. Pritom, doživeo je Olimpijakos nedavno i nezgodan poraz od turske Darušafake.

“Protiv turske ekipe smo odigrali najgori meč u sezoni. Bili smo baš loši. I to je normalno, jer sezona je duga, ali nadam se da više nećemo ponoviti tako slabu partiju”, istakao je Milutinov.

Na stranu sva taktika i trenerska nadmudrivanja, srpski centar navodi da su drugi faktori bili presudni.

“Imali smo baš veliku želju da pobedimo. I navijači su nam pružili sjajnu podršku. A imali smo odličan učinak igrača sa klupe. Zato ni u jednom trenutku nismo prestali da igramo”.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar