Највише финале у историји тениса - побиједио нижи!

Кевин Андерсон освојио турнир у Пунеу пошто је након три тај-брејка био бољи од Ива Карловића.  Карловић "прокоцкао" шансу, Андерсону титула у Пунеу.  Јужноафрички тенисер Кевин Андерсон освојио је турнир у индијском Пунеу победом над Ивом Карловићем са 2-1 у сетовима.

Тенис 06.01.2019 | 09:15
Највише финале у историји тениса - побиједио нижи!
Највише финале у историји АТП-а, које је одиграно у индијском Пунеу припало је нижем пошто је 203 цм високи Кевин Андерсон био бољи од осам центиметара вишег Ива Карловића.

Као што смо и претпоставили у најави, пошто су у питању тенисери којима је веома тешко узети гемове због паклених сервиса, играли су три сета и то су сва три одлучена у тај-брејку, што значи да су пршли и плус гемови (ако сте се кладили). Загрепчанин је у завршном тај-брејку имао предност од 5:2, али је Јужноафриканац успео да преокрене и да тако "покупи" 250 АТП поена и 90.990 долара награде, за леп почетак нове такмичарске године након пораза у финалу егзибиционог турнира у Абу Дабију од Новака Ђоковића на самом крају 2018. године.

Андерсон је победио у веома неизвесном мечу после два часа и 47 минута са 7:6(4), 6:7(2), 7:6(5).

У првом сету Андерсон није искористио две сет лопте на 5:4, али је био доста бољи у тај-брејку и заслужено повео са 1-0.

У другом сету Јужноафриканац је наставио са лошом реализацијом брејк шанси. Није искористио укупно четири (три везане) и отишло се у нови тај-брејк, где је овога пута бољи био Карловић. 

Хрватски тенисер је побољшао сервис у трећем сету, али ипак допустио ривалу нове брејк прилике. У 12. гему тог дела меча Андерсон је имао две, уједно и меч лопте, али их опет није искористио. 

У трећем тај-брејку Карловић је поново искористио пад Андерсона и повео са 5:2, али се тада десило мало очекивано и Кевин је везао пет поена у низу, два на ритерну, те освојио титулу.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар