Najviše finale u istoriji tenisa - pobijedio niži!

Kevin Anderson osvojio turnir u Puneu pošto je nakon tri taj-brejka bio bolji od Iva Karlovića.  Karlović "prokockao" šansu, Andersonu titula u Puneu.  Južnoafrički teniser Kevin Anderson osvojio je turnir u indijskom Puneu pobedom nad Ivom Karlovićem sa 2-1 u setovima.

Tenis 06.01.2019 | 09:15
Najviše finale u istoriji tenisa - pobijedio niži!
Najviše finale u istoriji ATP-a, koje je odigrano u indijskom Puneu pripalo je nižem pošto je 203 cm visoki Kevin Anderson bio bolji od osam centimetara višeg Iva Karlovića.

Kao što smo i pretpostavili u najavi, pošto su u pitanju teniseri kojima je veoma teško uzeti gemove zbog paklenih servisa, igrali su tri seta i to su sva tri odlučena u taj-brejku, što znači da su pršli i plus gemovi (ako ste se kladili). Zagrepčanin je u završnom taj-brejku imao prednost od 5:2, ali je Južnoafrikanac uspeo da preokrene i da tako "pokupi" 250 ATP poena i 90.990 dolara nagrade, za lep početak nove takmičarske godine nakon poraza u finalu egzibicionog turnira u Abu Dabiju od Novaka Đokovića na samom kraju 2018. godine.

Anderson je pobedio u veoma neizvesnom meču posle dva časa i 47 minuta sa 7:6(4), 6:7(2), 7:6(5).

U prvom setu Anderson nije iskoristio dve set lopte na 5:4, ali je bio dosta bolji u taj-brejku i zasluženo poveo sa 1-0.

U drugom setu Južnoafrikanac je nastavio sa lošom realizacijom brejk šansi. Nije iskoristio ukupno četiri (tri vezane) i otišlo se u novi taj-brejk, gde je ovoga puta bolji bio Karlović. 

Hrvatski teniser je poboljšao servis u trećem setu, ali ipak dopustio rivalu nove brejk prilike. U 12. gemu tog dela meča Anderson je imao dve, ujedno i meč lopte, ali ih opet nije iskoristio. 

U trećem taj-brejku Karlović je ponovo iskoristio pad Andersona i poveo sa 5:2, ali se tada desilo malo očekivano i Kevin je vezao pet poena u nizu, dva na riternu, te osvojio titulu.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar