СИПА би хапсила трговце диплома

Без иједне предузете радње, Тужилаштво БиХ одбило је проводити истрагу против трговаца дипломама, међу којима је био и Сенад Пехливановић, преко којег је екипа Журнала за 17 дана прибавила диплому средње медицинске школе.

Босна и Херцеговина 05.01.2019 | 21:42
СИПА би хапсила трговце диплома
Наредбу о непровођењу истраге Тужилаштво БиХ је донијело 2. новембра 2018. године, јер „нису постојали основи сумње да је почињено кривично дјело“.

„Дана 25. 9. 2018. године Тужилаштву БиХ достављена је Информација број 16-04/2-04-1-6395/18 од 21.9. 2018. године поднесена од стране Државне агенције за истраге и заштиту БиХ, у којој се наводи да су полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту БиХ дошли до непровјерених оперативних сазнања о наводном незаконитом издавању диплома посредством више образовних установа и то Високе школе „Логос-Центар за пословне студије“-Кисељак, Приватна средња школа „Кочерин“ Широки Бријег, Средња струковна школа „Центар за образовање“ Широки Бријег и др.

У информацији се наводи да непровјерена оперативна сазнања указују да се школовање у наведеним установама завршава у кратком временском периоду.

Даље се наводе имена лица која се доводе у везу са наводним незаконитим издавањима диплома, те се на крају информације предлаже да се одреде посебне истражне радње из члана 116 став 2, и то надзор и техничко снимање телекомуникација, кориштење прикривених истражитеља и симулирани и контролисани откуп“, наведено је у документу који је средином новембра Тужилаштво БиХ доставило СИПА-и.



У истом акту, којег је потписала државна тужитељица Биљана Симеуновић, наведено је да „нема ниједног доказа који би упућивао на основ сумње да је почињено неко кривично дјело“, па сматра да „нема мјеста покретању ни вођењу кривичног поступка“.

Дакле, Тужилаштво БиХ није тражило никакве додатне провјере СИПА-ине информације, а Наредбу о непровођењу истраге донијело је у року од 37 дана од дана достављања информације о криминалу, што је једна од најбрже донесених одлука у историји рада правосуђа.

Мјесец дана након ове одлуке Тужилаштва БиХ Журнал је дошао у посјед комплетне документације. Тужилаштво БиХ и данас шути. А ево због чега.

„Имали смо дојаву да нас раде, али сад је све у реду“, казао је на првом састанку са новинарком Журнала продавач диплома Сенад Пехливановић.

Уистину, број телефона 061 069 499 којег је Сенад Пехливановић користио за „сређивање“ диплома, углавном оних из Центра за образовање одраслих из Ширког Бријега, од септембра се више не користи. Бројеви и осталих чланова ове криминалне групе, о којима ћемо писати у наредним данима, у истом су периоду избачени из употребе. Све се поклапа са периодом када је Тужилаштво БиХ обавијештено о криминалу ове групе која издаје дипломе високошколских и школских установа које су у власништву ХДЗ-овог бизнисмена Ивана Шеве и чланова његове породице.

Према документацији која је у посједу Журнала, из просторија Тужилаштва БиХ у спорном су периоду контактиране управо школске установе које су у власништву овог ХДЗ-овог бизнисмена. О свему је, наравно, била упозната и вршитељица дужности главне државне тужитељице Гордана Тадић која је у блиским родбинским везама са високопозиционираним ХДЗ-овцем Мијом Крешићем. Тадићева је била упозната и са доношењем Наредбе о непровођењу истраге у овом случају. Као што је упозната и да  најмање један правни савјетник запослен у Тужилаштву БиХ, хонорарне послове обавља у једној од образовних установа које су у власништву Ивана Шеве.



Нермин Халилагић савјетник је државног тужиоца Ћазима Хасанспахића који слови за десну руку Гордане Тадић. У Халилагићевој биографији наведено је да је од 2014. године био професор Високе школе „Логос центар“ Мостар, те да је од 2016. године доцент на Правном факултету у Витезу.



У питању су образовне институције које су у власништву породице Шево и које се, у контексту продаје диплома,  помињу у Информацији СИПА-е која је достављена Тужилаштву БиХ, а која је одбачена „јер не постоје основи сумње“ да се продају дипломе.
 
(Журнал.инфо)

Коментари / 88

Оставите коментар
Name

Немања

05.01.2019 20:57

СИПА треба да похапси Додика,Лукаца,Врецу,Карана,Илица и да им се суди!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.01.2019 22:24

Види ти молим те ви из РС купите дипломе у ФБиХ а нама недају тако. Зато кога год питам овдје у ФБиХ гдје завршио сколу казе у Бања Луци за два дана. Е добро је све ми је сада јасно

Name

Ре

05.01.2019 22:33

И у СИПА-и не цвијетају рузе! Ту Агенцију су унистили "струцњаци" носоња Лујиц и целави Зубац. Ко је њима дао диплому, мозда им је дао знање ( које опет нема везе са слузбама за проводјење закона и полицијом,Лујиц- филозоф,Целави балетан), али су обојица корумпирани и осудјивани у Суду БиХ.

Name

Дамир

05.01.2019 22:49

Ускоро це поцети сва три народа политицари требају бити похпсени јер су сви упетљани у криминал и убистава,али они су у свим тим институцијама и оне их стите немогу сами себе да хапсе најбоље ифор довести као 92 -96 тенковима петролирати са пускама док неискоријене ово зло

Name

Министар

05.01.2019 23:41

Тема је фалсифоковање диплома а не Давид Драгицевиц.

Name

нови сад

06.01.2019 07:27

У Новом Саду на државном факултету продају се дипломе "мастер дипл.инж.геодезије", а за Р. Српску предузимач је проф.др. Милан Трифковић. процедура је испуњена, а испите и дипломске одрађују асистенти. У РС је до сада тако подјељено око 30 диплома геометрима, који се кају како нису раније завршили кад је лако!

Name

Игор

06.01.2019 08:37

Ко це ухапсити ? Покуповали су дипломе и власт и опозиција . У РС има 30 000 класицних ухљеба , 200 000 робова, 250 000 пензионера, остали су малољетни, неписмени или са готовим папирима за одлазак . Запад власт помазе кредитима да развале све и нема ту помоци док се систем сам не уруси .

Name

Доситеј Обрадовић

06.01.2019 08:41

У РС има више др. мр. него у писмених у Краљевини Југославије, а можда и до око 1960. год.када је уведена обавезна осмољетка.

Name

брчко

06.01.2019 09:13

У Брчком има факултет за геометре, само платиш асистента доброг и диплома "мастер инг."Уписују студенти са 40, 50 год. као некад виша управна вечерња.

Name

Посматрач

06.01.2019 09:35

Како да хапси те трговце кад су 90% СИПА припадника (поготово оних са ВСС) били муштерије код истих?

Name

горан

06.01.2019 10:08

Увијек је боље диплому купити на страни.Међутим и они који упишу ове школе за преквалификацију не похађају редовно часове јер нико не води евиденцију,врло мали проценат ђака ради себе иде редовно на наставу и хоће нешто да зна.Углавном је пролазна оцјена гратис самим тим што сте уплатили јер професор који не да двојку неће више предавати код приватника.Тако је то све чиста куповина.Држава се одрекла школства а ти са купљеним дипломама су најактивњи у странкама за прикупљање гласова.

Name

Титов инспектор

06.01.2019 10:46

Ови куповни су агилни, јер знају да само преко партије могу доћи до циља/функције, где се палмуди, тј. продаје магла, а пара капље, јер знају да ништа не знају што би требало знати.

Name

ре.Дамир

06.01.2019 14:33

Глупсоне мултикулти,,,

Name

Павле

08.01.2019 10:01

За Посматрача, није истина да 90% инспектора СИПА има "куповни" факултет, има их као и у другим институцијама али још увијек нису доминантни. СИПА и поред свих недаћа у лику Ђуре, Шаје, Слађе и још неколико сличних, има капацитета да ради озбиљне истраге, квалитетно и професионално, али за то треба подршка прије свега Тужилаштва. Обратите пажњу на ове детаље: СИПА је дошла до сазнања да се тргује дипломама, ко је главни посредник, ко су "издавачи" диполама и сл. Довољно да се приступи озбиљнијим истражним радњама укључујући и посебне истражне радње прописане ЗКП-ом БиХ али за то треба наредба Суда на захтјев Тужилаштва. Ту настаје проблем, тужилац (и да није објављено знао бих да је Биљана Симеуновић), каже нису достављени докази??? Ваљда се докази прикупљају у истрази коју наређује и проводи тужилац издајући наредбе и захтјеве полицији и другим агенцијама! Али не, тужилац не само да је донио наредбу да неће спровести истрагу него су и актери трговине дипломама "некако сазнали" да СИПА нешто чачка па су прмијенили бројеве телефона, привремено и школе преко којих се дипломе "производе". Ово је стварно случј преко којег се не би смјело прећи никако, када би неко озбиљније анализирао колико је озбиљних случајева криминала овако заташкано дочло би се до фрапантних података то рече један познати политичар.

Name

Па и не продају се дипломе

05.01.2019 21:01

Већ се више покљањају:)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре па и не продају се

05.01.2019 22:21

И ти си је добио на поклон са словом " Љ"

Name

Мама

05.01.2019 21:03

СВЕ ЈАСНО!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гринго

06.01.2019 01:45

Правосудна мафија, тузиоци и судије раде ста зеле у интересу тајкуна и политике

Name

Ново

08.01.2019 10:23

ДА! Сви који су на власти у БиХ имају такве дипломе, само је разлика да ли је она купљена у Мостару, Добоју, Тузли, Травнику, Бијељини, ... или у Србији, Крагујевац, Каменица... Према томе, јасно је да се ништа неће радити по овом питању. Инспектори, судије, директори, ... сви са купљеним дипломама. Јадно!

Name

сељак

05.01.2019 21:12

У ЗЕМЉИ " СЕЉАКА " НА БРДОВИТОМ БАЛКАНУ - све је дозвољено !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

05.01.2019 21:53

Стварно су признате, да у ЦХ немозес ни WЦ цистити са тим дипломама.

Name

Хахахахха

05.01.2019 21:13

Ста је багро? Гладни сте правде? Е неће да може. Има да се давите у говнима која сте изасрали! Пу стоко!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Хахаха

06.01.2019 07:47

Ти право смеце - велика разлика измедју тебе и багре?

Name

Горан

05.01.2019 21:21

Па има и у СИПИ доста кадрова који су у задње двије три године напрасно завршили приватне факултете и након тога су експресно напредовали.Е сад је ли ви мислите да ће они радити против својег интереса а то је да задрже своје позиције са таквим дипломама.Жалосно је што су људи са таквим дипломама унапређивани у СИПИ.Поготову што је ријеч о полицијској агенцији која треба бити примјер другима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.01.2019 22:00

Видим да познајеш стање у Сипи.. Па кад већ знаш подијели та сазнања.. Наравно мора бити све аргументовано а не рекла-казала како ми то умијемо. Зурналови новинари су лијепо започели па би и ми могли дати свој допринос. Само без лаганија.. Истину и само истину.

Name

Ре Горане

05.01.2019 22:08

Потпуно си управу и није само сипа има купвних диплом у свим и институцијама у БХ и сад би они трбали да хапсе свог професора Пехливановица нису луди

Name

Новинар

05.01.2019 23:27

Ако ћемо искрено, школа није никакав показатељ какав ће ко бити полицајац. Нажалост многи неспособни полицајци се управо крију иза школа које су завршили. Сви знамо да селекција и образовање нису као некад.

Name

вук

05.01.2019 23:58

Горане.... ја не знам јеси ли ти збиља глуп или се само правиш глуп...јер из текста тј. чланка је јасно да је СИПА тражила да похапси марву која продаје дипломе, а корумпирано тужилаштво одбило ! ? и то ни мање ни више већ због херцеговачког лобија који је наводно мајоризиран и угрожен у БиХ !

Name

075

06.01.2019 07:31

@Горан Упознати сте! Рођак ове Тадићке, исто се презивају вам је међу водећим у СИПИ у Брчко Дистрикту и прича се да и он има сумњиву "диплому", наравно и он је "живиничка веза": Тадићка- Крешић- Јукић- Ђаковић који су се инсталирали у свакој пори овога друштва (СИПА, СУД БиХ, ВСТВ БиХ, државни парламент, неке државне агенције, етц.) и све су Хрвати и сви су "угрожени"!

Name

Ре Новинар

06.01.2019 10:01

Потпуно си у праву не треба школа ни факултет неко се роди самоук и природно надарен.Е новинаре паметан си да не знаш ни иоле квалитетан чланак написати. Ако имаш ту диплому одмах је подери без размишљања јер је не заслужујеш.

Name

Топ Кики

05.01.2019 21:26

И поједини полицијски службеници СИПЕ и Министарства сигурности БиХ предавају на Шевиним факултетима те им је од стране руководилаца дато одобрење да то могу радити.Наравно нико није провјеравао о каквим факултетима и школама се ради и ко стоји иза њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имт

05.01.2019 22:25

Колико само са оваквим дипломама има у УИО од 2012 године.,а није ни цудо; кад је директор професор на овим брзо потезним сколама и факултету.

Name

Сарајлија

05.01.2019 23:01

Немозе сипа да хапси кад корумпирано тузиластво то недопуста.мала тузитељица ради како драган цовиц нареди

Name

ааа

06.01.2019 06:14

Сипа је поднијела тужилаштву пријаву, па зашто тужилаштво не спроведе истрагу па не лете сви који су умијешани?

Name

Пад сколства евидентан

05.01.2019 21:28

Па засто би се хапсили просвјетни радници? Сада имамо такво сколство какве и дрзавне норме и правила понасања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исток

05.01.2019 22:52

Право зборис. Ја ту ниста не би мијењао. Па да сви идемо у лепу п.м..

Name

Вица

05.01.2019 21:31

Сви су ми се огадили.Без коментара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

05.01.2019 21:32

Ову државу треба законом забранити да постоји

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

05.01.2019 21:38

ОВО НЕ МА НИГДЈЕ НА СВИЈЕТУ.ЉУДИ КОЈИ СУ УНИШТИЛИ ФИРМЕ ПОСЛИЈЕ РАТА САДА ПРЕДАЈУ И ПРОДАЈУ ДИПЛОМЕ ЈЕДНИ СЕ БОГАТЕ А ДРУГИ ПАТЕ.САСТАНУ СЕ ТРИ ПРОФЕСОРА ОТКУЦАЈУ ДИПЛОМСКИ ДАЈУ ДОТИЧНОЈ ОСОБИ ЗА ВЕЛИКЕ ПАРЕ И ТАКО ПОСТНЕШ БИТАН ФАКТОР У ДРУШТВУ.ОВО ЈЕ ЖИВА ЖАЛОСТ.СВЕ НАМ ЈЕ ЛАЖНО ОД ВРХА ДО ДНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бесмисао

05.01.2019 22:20

У складу са наведеним, проживљавамо привредно и друштвено пропадање. Све и јесте овако, јер је правни и законодавни систем срозан и бескористан, влада тотално безвлашће и неодговорност, по свим нивоима и законодавне и извршне власти. Животи већине људи, овдје су доведени до бесмисла и дна достојанства. Ко је год у прилици, треба ичи, за спас живота и душе поготиво.

Name

Ма болан

08.01.2019 18:29

Који дипломски и за које паре???? Та 3 професора и не знају написати дипломски а и нису неке паре да се разумијемо....то је колико пара толико музике као и све остало.

Name

Зиле

05.01.2019 21:44

истрага обустављена за куповину диплома сремска каменица сада сироки па паламентарци који су купили своје дипломе могу одахнути јер неце бити истраге срамотно и залосно није ни цудо сто млади одлазе сколе заврсили дипломирали а немогу доци до посла због лоповске дрзаве свеје корумпирано нема зивота у овој земљи самоце остати пензионери а они неце моци радити за ову багру готована лопова убица сами цесе убијати измеду себе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ади

05.01.2019 21:45

Испитати све дипломе од свих гузоња и функционера. Кренути од врха до локала. Ево нпр од Наталие Тривић, Милана Дакића до Цицка Бјелице, Нине Ласице који је завршио вечерњу школу код Цицка, Пеђе Вућићевића са Ђординог брда из Мокрог,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Греска

05.01.2019 22:25

Дакиц је завршио државни, о чему причаш. Тренутно је на мастер студијама у НС.

Name

титов дипл.инж

06.01.2019 09:07

Факултети се завршавају од 23-25 год.. мр. до 30, а др. до 40. год. Сада на овим фалш факултетима и проф. завршавају све до смрти. Ја сам завршио са 23 год. у Сарајеву као бољи студент, а већ са 30.год. нисам био у форми за учење, изгубио континуитет, а ови Дакићи, макићи, драшке, мастила, глигори,вишке...са 50 свеж и чио за науку, м...у им.

Name

Тужилаштво

05.01.2019 21:47

Лијепо наше "независно" и добро плаћено Тужилаштво... чак бих рекао и преплаћено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грађанин

05.01.2019 21:49

Да би се спријечило даље обесмишљавање сваког школовања: 1.затворити све приватне средњошколске и високошколске установе до нове акредитације 2.забранити запошљавање у државним и јавним установама са дипломама приватних школа и факултета 3.отпустити из државних и јавних установа све који су примљени без јавног конкурса, а то су већином они са купљеним дипломама 4.отпустити из државних и јавних установа све чије квалификације не одговарају конкурс им условима. То су опет они са купљеним дипломама запосленим преко страначке или рођачке везе. Чека се странка која ће ове конкретне ствари ставити у програм уместо уопштених фраза о реформи образовања. Наравно, уколико и сама нема оваквих "стручњака" у својим редовима!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доо

05.01.2019 22:28

Какав је год Цаусевиц био директор УИО дизем му капу само зато сто нико није могао да ради ко је заврсио приватни факултет,а данас обрнуто.

Name

Ре Грађанин

05.01.2019 22:28

5.Шта ти мислиш кад ће се почети реализовати ове твоје четири тачке?

Name

Петар

05.01.2019 22:59

А шта ћемо са државним фајултетима, па шта мислиш да је тамо све по закону? Нису ни државни факултети као што су некада били.

Name

Нострадамус

05.01.2019 21:53

Како да их Сипа хапси кад у суду раде управо они који су на тај нацин и досли до дипломе да би се запослили у суду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

05.01.2019 23:13

Управо тако. У Цавицевој странци их бас има, сви су добили позиције са таквим дипломама. Прво средњу па факултет у петој деценији.

Name

Горан

05.01.2019 21:53

Завод за образовање одраслих РС је продужена рука Центра за образовање из Широког Бријега. Основан је у вријеме када је министар просвјете РС био Антун Касиповић. Да ли вам то нешто говори ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Горан

05.01.2019 22:19

Ста је спорно људи врсе прекфаликацију дипломе из Сироког су признате у Њемацкој професори су оспособљени за рад са одраслим све је по закону.

Name

Ре горан

05.01.2019 22:31

Ови јадници и ЗУРНАЛА Као мису знали до сад па у тим сколама имају удијо сви политицари БИХ тако да им немогу ниста и дипломе су признате свукуда то је ЕУ одобрила да се сто висе људи исели из бих њима треба радна снага .

Name

поп

05.01.2019 22:37

Нико није заослен у БиХ са тим дипломама,то је само виза за ЕУ, њима треба диплома због протокола,ако не знас радити дзаба ти и дрзавни факултет,ако добро перес гузица добра је и ова диплома,када Месар кобасицар заврси факултет Политицких наука то је сасвим ОК, а јадан Гимназијалац преквалификује да бих прао Свабске гузице је проблем,у овој дрзави ниста није легално све створено на криминалу и тудјој муци.

Name

ре

05.01.2019 23:07

Треба из Посавине отици до Сироког и у току дана све заврсити.

Name

Мирко

05.01.2019 22:12

Сипа треба ухапсити вецину тузитеља одузетијим имовину И право на пемзионисање.замисли ти драгана цовица другови који дрзе кладионице неморају да плацају порез.није ни цудо даје додик И драган цовиц другови.омладино трази радне визе И на запад у нови зивот.у бих дјеца обољела од рака морају да плацају љекове а кладионице драгана цовица неце да плацају порез.у бих има запослени25хиљада политицара поред плати изгласали себи астрономске бенифиције

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дворови

05.01.2019 22:17

Како да Секретар Владе РС, која је одобрила, оснивање приватних школа и факултета, у лику, Тужиоца Тужилаштва БиХ, нареди хапшења. Нема шансе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

05.01.2019 22:29

Наравно, све је у спрези са бјелосвјетским зликовцима преко њихових вјерних сарадника у БиХ од којих је снсд и Републици Српској, да све деградирају до крајњих граница, распродају и направе од народа само једну послусну гомилу дебила. Од станцања диплома сви у ланцу имају јасну финансијску корист, све је покривено процентима образованих људи које трази ЕУ а крајњи циљ развљивања се саврсено остварује! Народе пробуди се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

05.01.2019 22:59

Одузмите тој тузитељици имовину лсто прије докнам није сву дрзаву корумпирала И порезни обавезници ста ви све плацате.у босну моја марка неце висе никад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лео

05.01.2019 23:12

Људи, реците једну само једну институцију која у БиХ функционисе? Кад казем у БиХ мислим на њене ентитете и дрзавни ниво... Једноставно нема демократије, нема правне сигурности, нема одговорности...неки могу ста хоце докле хоце... раја плаца за све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.01.2019 13:14

Функционише СИПА, са којом командује СДС, па нека раде свој посао.

Name

Еxит

05.01.2019 23:38

Рука руку мије.Стара изрека,ста очекивати у држави у којој је на сцени институциона мафија.Заробљена држава то је израз који се може употријебити за ово стање.После овога иде ред 9 Јануар,ред Дома народа ФБиХ,Уставни Суд ,Британски шпијуни ,ЦИА .А народ нек види како ће преживјети до првог.Док је вуне бице и оваца .Пасос у руке и идемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

05.01.2019 23:50

Фуј.Али баш Фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У свој несреци

05.01.2019 23:51

змате ста је најгоре, сто су отањили и дрзавни факултети, а младост и дааље одлази. Мислите да сам луд али мозда у овој трагедији буде цак и несто добро. Послодавци це морати запосљавати људе који могу заврсити посао, без обзира на папир, а тако је и на западу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Линуx

06.01.2019 10:53

Морају отањити и државни када су им ови са приватним купљеним дипломама конкуренција. Да би се то спријечило треба,као што предложи читалац горе,забранити таквим запошљавање у државној и јавној служби па нека своје знање покажу у реалном сектору. Такав је случај у Финској која има најбољи образовни систем на свијету.

Name

Мрки

06.01.2019 00:07

Оде сад у сироки брег купити диплому судије да осудим ову тузитељицу кад суд корумпирани бих несмије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

К55

06.01.2019 00:25

СИПА БИ ХАПСИЛА АЛИ КАКО ЦЕ КАД СКОРО СВИ У ВРХУ ВЛАСТИ А И СУДИЈЕ ИМАЈУ ЛАЗНЕ ДИПЛОМЕ.САМО ПО КРАТКОМ ИЛИ ПРИЈЕКИ СУД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

06.01.2019 09:43

Лако је хапсити али треба доказати криминал.Али како да криминал докажу људи који су купили дипломе и не знају радити.Прво требају провјерити дипломе својих људи који су у експресном року дипломирали на "престижним" приватним факултетима па тек онда друге да провјеравају.Жалосно што су овакви кадрови у агенцији али и у многим другим инститицијама БИХ.

Name

Студент

06.01.2019 02:13

Који се то испит не може купити било на државном или приватном факултету, само су цијене можда различите. Од 1992 све завршене школе и факултете на ревизију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

06.01.2019 03:47

Највеци проблем ове дрзаве су неспособни тузиоци који поред неструцности су уједно И политицке маријонете... Та говна треба мјењати..

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Роки

06.01.2019 04:49

Љепо љепо , чека нас добар глас у свету. Ни Јапанци немогу овако брзо школовање извести. Ово је за Гинисову књигу . Добро је да Медицинске сестре са таквим дипломама већином иду вани па неће мени давати инфекцију, ух добро је. Људи се уклапају у систем , лоповска држава , поштени су давно нестали , Ил су пропали у послу или отишли да несвједоче лоповском систему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цг

06.01.2019 06:52

Пустите сироттињу нек заврси сколу Ионако је све дјаво однио те дипломе бикоме наскодити неце ионако никонниста незна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

06.01.2019 07:24

Цијели балкан зна вец 20 год да се дипломе купују, срамота за Сипу али ниста ново

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

06.01.2019 09:45

Ко да истражује купљене диплеме кад су и међу њима они са купљеним дипломама.

Name

Срђан

06.01.2019 09:56

Директор Граничне полиције завршио Фагус Сремска каменица факултет истурено одјељење Посушје.Директор Службе за послове са странцима Пољопривредни факултет.Ето кадрова. То су прави стручњаци потпуно компетентни.Није битно ништа само донеси папир.

Name

Тужилаштво

06.01.2019 19:33

Тужитељица треба отворити истрагу и за све упослене поготово руководни кадар у свим институцијама на бих нивоу провјерити њихове дипломе.Једино на тај начин се може непрострасно и цјеловито истражити ова појава која је узела невиђене размјере.

Name

Сведно

06.01.2019 09:25

Ће бити мањак радне снаге па нека се завршавају школе на овакав начин.несто ће остати несто ће отићи ал углавном биће сви школовани

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немогуће

06.01.2019 09:41

Па то би тек био државни удар... Јер би 80% радника у јавном сектору остало без посла и био би онемогућен рад државних институција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

06.01.2019 14:22

У Бијељини су 90% директори са купљеним дипломама,поцем од Младена Милица директора ПИО-а затим Весељко директор филијале ПИО -а,Недељко Цориц доскоросњи директор Електробијељине а сад је и народни посланик,Јовиц директор Фонда за дјецију заститу,Саво Јовановиц изврсни директор у АД Граду ,који је прво купио средњу па онда факултет у 50 години итд.То је вецином Додиков кадар који не зна вола у ду.е убости.Срам вас било преко ноци сте досли до диплома и сад се изивљавате над народом.Под хитно народе дизите се против ових мајмуна,овако висе не иде.

Name

Кад фазани лете

06.01.2019 15:48

Размишљам на који начин да поднесем тужбу против свих органа који су нечињењем а посједујући информације мени и другима попут мене нанијели велику материјалну штету везано за ове фалсификоване дипломе . Кћерка ми је прије 5 година завршила државни факултет , дипломирала 10 . Подносила је двадесетак молби за посао и ништа док су њени вршњаци са приватних факултета већ поодавно запослени . И још како возе тече џабе вам факултет ако нисте са нама у станци . Све ћу их тужити .

Name

Ре Бијељина

08.01.2019 10:10

А Зоран Периц сеф геодетске у Бијељини, кум Недељка Цорица? До јуце био обицни геометар у Електро Бијељини а сад је тобозе мастер инзињер геодезије, кукаван и он његова геодезија....

Name

Е сада....

06.01.2019 15:29

Треба као када је Путин постао предсједник: Специјалне јединице полиције, само остро, покупити документацију, актере познате и непознате затворити и испитати....Инаце, оне који су ове дипломе куповали јако строго опалити по дзепу. Знају да Европа тразу тзв. "пфлегекраефте", и ето овим цином це да пробуде скептику код европских послодаваца, тако да це вјероватно и постени људи са медицинском струком да имају потескоце... Ајд, сто неки униставају дрзаву, али униставају и оно мало сколског система постеним људима....ЗАТВОР, РОБИЈА...и јос несто: СТА ЦЕКА ДРЗАВНО ТУЗИЛАСТВО? - или је и дрзавни тузилац купио диплому??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

полуписмени доктор наука

06.01.2019 16:23

Колико је писмен овај доктор види се из биографије. "ДР."

ОДГОВОРИТЕ
Name

шигни мигни намигни

07.01.2019 12:50

Мена занима како би Ја могла добит Диплому Фризерке,Јер у Мом мјесту нема ко да Брије Фризира и Шиша ове по Кафанама па праве испаде,Незнам шта радит са њима ?? ,Дође Ми да их Предам на суд, Али се не усудим,Морат ћу у Салон на посао са Полицијском Пратњом.-Пс.АНЂА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сергеј

08.01.2019 17:47

Продаја диплома је највеће зло и рак рана сваке државе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радивоје

08.01.2019 18:05

Што прије их треба похапсити на суд и одузези незаконито стечену имовину. То је горе од диловања дроге.

ОДГОВОРИТЕ