Лудница на Стамфорду: Мората рекао „ДА“ Севиљи!

Челси зове Игуаина, а нада се Каванију! Плавци се спремају да опет затресу фудбалску Европу, у игри и даље Калум Вилсон.

Фудбал 07.01.2019 | 22:30
Лудница на Стамфорду: Мората рекао „ДА“ Севиљи!
Челси је у расулу, Челси више не зна где пре да удари.

Нису прошла ни четири дана откако је подигао Европу на ноге због трансфера Кристијана Пулишићавредног 64.000.000 евра, Челси је спреман да у кратком временском периоду још једном заталасе фудбалске духове на Старом континенту. Ове суботе све су очи јавности уперене ка Западном Лондону, где је ових дана баш радно! 

Алваро Мората је једним кораком испред Стамфорд Бриџа и на прагу трансфера у Севиљу, што би могло да донесе озбиљне промене у Челсијевим редовима већ током зиме. 

Реномирани севиљски лист Естадио Депортиво изашао је јутрос са насловном страном у којој пише да је Мората већ прихватио све услове сарадње, а да је са клубом из Андалузије у директном контакту његов агент Хуанма Лопез. Он је у Моратино име до танчина уговорио све детаље трансфера, али сада је пред Севиљом онај тежи део посла – да убеди Челси да се одрекне шпанског репрезентативца, само годину и по дана пошто је за њега искеширано 66.000.000 евра Реалу, плус бонуси који би цео посао требало да изведу на суму од преко 80.000.000 европских новчаница!

Велики проблем за Челси је што у овом тренутку нема готово никакву дуготрајну алтернативу. Оливије Жиру ће кроз неколико месеци постати слободан играч, пошто му на лето истиче уговор, процес рехабилитације Мишија Батшуајија не иде по плану, јер се у Валенсији није наиграо фудбала, а других опција – нема! Једино је Мората дугорочно везан за Челси.

Мората жели да оде, поготово јер су Маурицио Сари и Ђанфранко Зола изгубили стрпљење чекајући да се Шпанац доведе у ред и коначно оправда уложени новац. Од доласка на Стамфорд Бриџ Моратупрате контроверзе, због којих је овај стао на ратну ногу са Антонијем Контеом. Приче о мистериозним повредама леђа додавале су уље на ватру, поготово јер се Мората на друштвеним мрежама често хвалио видео снимцима на којима плеше са својом супругом, па чак је и подиже у ваздух, док се наводно опорављао од здравствених проблема. Ниједног тренутка Мората није показао да је достојан Челсијевог дреса, нити да је нападач који вреди 66.000.000 евра.

Његов евентуални одлазак прво би морао да буде поткрепљен јаким обештећењем од стране Севиље, што би лако значило да би морао да се пробију сви досадашњи рекорди како би Мората заиста отишао.

С друге стране, Челсију остаје недоумица и велика рупа коју треба попунити. Познати италијански новинар и извор бројних конкретних информација Ђанлука ди Марцио јавља да је Челси заказао нову рунду преговора са врхушком Јувентуса како би се разговарало о могућем доласку Гонзала Игуаина. Милан би оберучке прихватио овакав расплет, пошто због финансијских проблема и проблема са правилником финансијског фер-плеја нема могућност да Бјанконерима исплати још 36.000.000 евра на име трансфера, иако је већ уплатио 18.000.000 евра за позајмицу до краја сезоне. Уколико би се овакав сценарио догодио, Јувентус би Милану морао да врати 9.000.000 евра.

Челси је за Игуаина спремио 36.000.000 евра, пошто Маурицио Сари јако жели да обнови сарадњу с њим. Подсетимо, Челси је Пипиту хтео и летос, али је Аргентинац касније открио да се није осетио жељеним на Стамфорд Бриџу и да га је Сари заправо једини тражио.

Док Сари хоће Игуаина, Челсијеви директори окрећу се старој жељи – Единсону Каванију. Познати новинар Алфредо Педула, који није тако поуздан као Ди Марцио, има сазнања да је Челси већ питао одговорне у Паризу да ли је Кавани слободан и који су услови трансфера. Снажном Уругвајцу уговор са ПСЖ-ом истиче лета 2020. године, па је ово једна од последњих шанси за Свеце да зараде озбиљнији новац. Како ПСЖ има своје финансијске проблеме, није искључено да би пристао на трансфер, али не испод суме од 50.000.000 евра. У причи је и даље Калум Вилсон из Борнмута, за кога је Челси још раније спремио 30.000.000 евра (прво се помињало 40.000.000 евра, али се онда цена спустила). После доласка Доминика Соланкеа у редове Трешњица, врло је вероватно да би могао да крене пут Западног Лондона. 

То нас све враћа на Стамфорд Бриџ, где претходних година нису имали добра искуства са трансферима на зиму. Сетимо се Фернанда Тореса и трансфера од 58.500.000 евра који је уздрмао Европу 2011. године. Или долазак Хуана Квадрада из Фјорентине за 31.000.000 евра... Било је још неколико не тако блиставих примера, а сада је можда и највеће питање да ли ће се и како показати Пулишић, који ће за први тим Плаваца заиграти тек од лета.

Челси је у нимало пријатној позицији, а појачања у нападу су и те како потребна, јер од Морате и Жируа Сари добија премало, готово ништа. То је досад јако утицало на резултате, јер Челсијева игра највише зависи од учинка Едена Азара и када он није у свом ритму, мало је алтернатива у нападу. 

Овај јануар би могао да донесе још промена у Саријевом тиму...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар