Ludnica na Stamfordu: Morata rekao „DA“ Sevilji!

Čelsi zove Iguaina, a nada se Kavaniju! Plavci se spremaju da opet zatresu fudbalsku Evropu, u igri i dalje Kalum Vilson.

Fudbal 07.01.2019 | 22:30
Ludnica na Stamfordu: Morata rekao „DA“ Sevilji!
Čelsi je u rasulu, Čelsi više ne zna gde pre da udari.

Nisu prošla ni četiri dana otkako je podigao Evropu na noge zbog transfera Kristijana Pulišićavrednog 64.000.000 evra, Čelsi je spreman da u kratkom vremenskom periodu još jednom zatalase fudbalske duhove na Starom kontinentu. Ove subote sve su oči javnosti uperene ka Zapadnom Londonu, gde je ovih dana baš radno! 

Alvaro Morata je jednim korakom ispred Stamford Bridža i na pragu transfera u Sevilju, što bi moglo da donese ozbiljne promene u Čelsijevim redovima već tokom zime. 

Renomirani seviljski list Estadio Deportivo izašao je jutros sa naslovnom stranom u kojoj piše da je Morata već prihvatio sve uslove saradnje, a da je sa klubom iz Andaluzije u direktnom kontaktu njegov agent Huanma Lopez. On je u Moratino ime do tančina ugovorio sve detalje transfera, ali sada je pred Seviljom onaj teži deo posla – da ubedi Čelsi da se odrekne španskog reprezentativca, samo godinu i po dana pošto je za njega iskeširano 66.000.000 evra Realu, plus bonusi koji bi ceo posao trebalo da izvedu na sumu od preko 80.000.000 evropskih novčanica!

Veliki problem za Čelsi je što u ovom trenutku nema gotovo nikakvu dugotrajnu alternativu. Olivije Žiru će kroz nekoliko meseci postati slobodan igrač, pošto mu na leto ističe ugovor, proces rehabilitacije Mišija Batšuajija ne ide po planu, jer se u Valensiji nije naigrao fudbala, a drugih opcija – nema! Jedino je Morata dugoročno vezan za Čelsi.

Morata želi da ode, pogotovo jer su Mauricio Sari i Đanfranko Zola izgubili strpljenje čekajući da se Španac dovede u red i konačno opravda uloženi novac. Od dolaska na Stamford Bridž Moratuprate kontroverze, zbog kojih je ovaj stao na ratnu nogu sa Antonijem Konteom. Priče o misterioznim povredama leđa dodavale su ulje na vatru, pogotovo jer se Morata na društvenim mrežama često hvalio video snimcima na kojima pleše sa svojom suprugom, pa čak je i podiže u vazduh, dok se navodno oporavljao od zdravstvenih problema. Nijednog trenutka Morata nije pokazao da je dostojan Čelsijevog dresa, niti da je napadač koji vredi 66.000.000 evra.

Njegov eventualni odlazak prvo bi morao da bude potkrepljen jakim obeštećenjem od strane Sevilje, što bi lako značilo da bi morao da se probiju svi dosadašnji rekordi kako bi Morata zaista otišao.

S druge strane, Čelsiju ostaje nedoumica i velika rupa koju treba popuniti. Poznati italijanski novinar i izvor brojnih konkretnih informacija Đanluka di Marcio javlja da je Čelsi zakazao novu rundu pregovora sa vrhuškom Juventusa kako bi se razgovaralo o mogućem dolasku Gonzala Iguaina. Milan bi oberučke prihvatio ovakav rasplet, pošto zbog finansijskih problema i problema sa pravilnikom finansijskog fer-pleja nema mogućnost da Bjankonerima isplati još 36.000.000 evra na ime transfera, iako je već uplatio 18.000.000 evra za pozajmicu do kraja sezone. Ukoliko bi se ovakav scenario dogodio, Juventus bi Milanu morao da vrati 9.000.000 evra.

Čelsi je za Iguaina spremio 36.000.000 evra, pošto Mauricio Sari jako želi da obnovi saradnju s njim. Podsetimo, Čelsi je Pipitu hteo i letos, ali je Argentinac kasnije otkrio da se nije osetio željenim na Stamford Bridžu i da ga je Sari zapravo jedini tražio.

Dok Sari hoće Iguaina, Čelsijevi direktori okreću se staroj želji – Edinsonu Kavaniju. Poznati novinar Alfredo Pedula, koji nije tako pouzdan kao Di Marcio, ima saznanja da je Čelsi već pitao odgovorne u Parizu da li je Kavani slobodan i koji su uslovi transfera. Snažnom Urugvajcu ugovor sa PSŽ-om ističe leta 2020. godine, pa je ovo jedna od poslednjih šansi za Svece da zarade ozbiljniji novac. Kako PSŽ ima svoje finansijske probleme, nije isključeno da bi pristao na transfer, ali ne ispod sume od 50.000.000 evra. U priči je i dalje Kalum Vilson iz Bornmuta, za koga je Čelsi još ranije spremio 30.000.000 evra (prvo se pominjalo 40.000.000 evra, ali se onda cena spustila). Posle dolaska Dominika Solankea u redove Trešnjica, vrlo je verovatno da bi mogao da krene put Zapadnog Londona. 

To nas sve vraća na Stamford Bridž, gde prethodnih godina nisu imali dobra iskustva sa transferima na zimu. Setimo se Fernanda Toresa i transfera od 58.500.000 evra koji je uzdrmao Evropu 2011. godine. Ili dolazak Huana Kvadrada iz Fjorentine za 31.000.000 evra... Bilo je još nekoliko ne tako blistavih primera, a sada je možda i najveće pitanje da li će se i kako pokazati Pulišić, koji će za prvi tim Plavaca zaigrati tek od leta.

Čelsi je u nimalo prijatnoj poziciji, a pojačanja u napadu su i te kako potrebna, jer od Morate i Žirua Sari dobija premalo, gotovo ništa. To je dosad jako uticalo na rezultate, jer Čelsijeva igra najviše zavisi od učinka Edena Azara i kada on nije u svom ritmu, malo je alternativa u napadu. 

Ovaj januar bi mogao da donese još promena u Sarijevom timu...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar