Звездина опроштајна порука од Шекија...

Шеки је реаговао срцем, а не разумом! „Чуваћемо га у најлепшем сећању“, кажу на Маракани.

Фудбал 06.01.2019 | 09:45
Звездина опроштајна порука од Шекија...
Оде и Шеки. Мало је таквих асова. Зналаца. Уметника. Пријатеља фудбала у. Зато је и туга свих поштовалаца лика и дела Драгослава Шекуларца велика. Без обзира на боје и клупску припадност. Партизан је показао величину изражавањем саучешћа, а Црвена звезда бираним речима, подсетивши каквог је мајстора изгубио овдашњи спорт овог 5. јануара.

„Кроз Црвену звезду је прошло више хиљада врхунских спортиста и сваки од њих је својим примером на терену и ван њега допринео да са поносом милионска армија навијача изговара име свакога од њих. Ипак, постоје људи којима је успех предодређен, особе којима је у звездама записано да буду успешне и популарне. За то је неопходно да поседујете велики шарм, да будете џентлмен и господин, да вас обожавају у друштву и обавезно нешто што вас издваја од свих осталих, да будете јединствени. Све то је красило нашег Шекија. Увек се борио за истину и правду, о последицама није размишљао, био је врло темпераментан, реаговао је срцем, а не разумом“, пише, између осталог, у опроштајној поруци објављеној на званичном сајту клуба са Маракане.

Додаје се да се Шекуларчево име увек изговарало са поштовањем и дивљењем, да је важио за једног од најбољих дриблера на овим просторима, да је је као фудбалер одиграо 470 утакмица и дао 119 голова, освојио седам титула и пет купова, а у улози шефа стручног штаба освојио дуплу круну и ударио темеље екипе која ће касније постати првак Европе и света.

„Шеки има, што је посебно волео да апострофира, позитиван биланс у дербијима с Партизаном, у утакмицама које је сматрао најважнијим у каријери. Често је знао да истакне колико су му на почетку каријере значили савети легендарног Рајка Митића, какав је осећај постићи победоносни гол у вечитом дербију са непуних 18 година, како се носио са славом...“

Свима је, ипак, јасно да Шеки није марио за статистику, бројеве. Играо је фудбал ради игре. Да увесели друге.

„Нема сумње да ће Драгослав Шекуларац заувек бити упамћен као један од највећих у историји фудбала, а сви они који су имали част да га упознају и са њим бар једном поразговарају заувек ће га чувати у најлепшем сећању“, додаје се у Звездиној опроштајној поруци.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар