Zvezdina oproštajna poruka od Šekija...

Šeki je reagovao srcem, a ne razumom! „Čuvaćemo ga u najlepšem sećanju“, kažu na Marakani.

Fudbal 06.01.2019 | 09:45
Zvezdina oproštajna poruka od Šekija...
Ode i Šeki. Malo je takvih asova. Znalaca. Umetnika. Prijatelja fudbala u. Zato je i tuga svih poštovalaca lika i dela Dragoslava Šekularca velika. Bez obzira na boje i klupsku pripadnost. Partizan je pokazao veličinu izražavanjem saučešća, a Crvena zvezda biranim rečima, podsetivši kakvog je majstora izgubio ovdašnji sport ovog 5. januara.

„Kroz Crvenu zvezdu je prošlo više hiljada vrhunskih sportista i svaki od njih je svojim primerom na terenu i van njega doprineo da sa ponosom milionska armija navijača izgovara ime svakoga od njih. Ipak, postoje ljudi kojima je uspeh predodređen, osobe kojima je u zvezdama zapisano da budu uspešne i popularne. Za to je neophodno da posedujete veliki šarm, da budete džentlmen i gospodin, da vas obožavaju u društvu i obavezno nešto što vas izdvaja od svih ostalih, da budete jedinstveni. Sve to je krasilo našeg Šekija. Uvek se borio za istinu i pravdu, o posledicama nije razmišljao, bio je vrlo temperamentan, reagovao je srcem, a ne razumom“, piše, između ostalog, u oproštajnoj poruci objavljenoj na zvaničnom sajtu kluba sa Marakane.

Dodaje se da se Šekularčevo ime uvek izgovaralo sa poštovanjem i divljenjem, da je važio za jednog od najboljih driblera na ovim prostorima, da je je kao fudbaler odigrao 470 utakmica i dao 119 golova, osvojio sedam titula i pet kupova, a u ulozi šefa stručnog štaba osvojio duplu krunu i udario temelje ekipe koja će kasnije postati prvak Evrope i sveta.

„Šeki ima, što je posebno voleo da apostrofira, pozitivan bilans u derbijima s Partizanom, u utakmicama koje je smatrao najvažnijim u karijeri. Često je znao da istakne koliko su mu na početku karijere značili saveti legendarnog Rajka Mitića, kakav je osećaj postići pobedonosni gol u večitom derbiju sa nepunih 18 godina, kako se nosio sa slavom...“

Svima je, ipak, jasno da Šeki nije mario za statistiku, brojeve. Igrao je fudbal radi igre. Da uveseli druge.

„Nema sumnje da će Dragoslav Šekularac zauvek biti upamćen kao jedan od najvećih u istoriji fudbala, a svi oni koji su imali čast da ga upoznaju i sa njim bar jednom porazgovaraju zauvek će ga čuvati u najlepšem sećanju“, dodaje se u Zvezdinoj oproštajnoj poruci.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar