Играче у Енглеској недовољно тестирају на коку и траву!

Иван Вадингтон, професор са Универзитета Честер, дао је шокантну изјаву о томе како ФА Енглеске није довољно озбиљна када је реч о тестирању на дрогу.

Фудбал 07.01.2019 | 16:00
Играче у Енглеској недовољно тестирају на коку и траву!
Вадингтон, који се деценијама уназад бави проучавањем употребе дроге и недозвољених средстава у фудбалу, још 2005. је спровео истраживање о томе.

Тада су му поједини играчи признали да је употреба кокаина и нарочито марихуане веома распрострањена када је реч о фудбалерима у Енглеској.

"Мислим да ФА Енглеске не схвата тестирање на дрогу тако озбиљно као што би требало, мада ће они то демантовати. Исто тако, ни клубови то не схватају превише озбиљно. Исто тако сам сигуран да ће и они демантовати ово што говорим", рекао је Вадингтон. 

Он је поставио питање због чега се овако озбиљан проблем третира тако површно. 

"У обе студије које смо радили играчи су признали да је употреба дроге распрострањена. Највише се користи кокаин и марихуана. Није тешко доћи до марихуане, али проблем је што није тешко доћи ни до ове друге. Знамо да многи играчи то користе, питам се само због чега нису процесуирани?" 

Из ФА Енглеске су одговорили баш онако како је Вадингтон и очекивао. 

"Охрабрујемо сваког ко има информацију о кршењу анти-допинг правила да пријави случај ФА Енглеске", рекао је потпарол ове асоцијације.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар