Igrače u Engleskoj nedovoljno testiraju na koku i travu!

Ivan Vadington, profesor sa Univerziteta Čester, dao je šokantnu izjavu o tome kako FA Engleske nije dovoljno ozbiljna kada je reč o testiranju na drogu.

Fudbal 07.01.2019 | 16:00
Igrače u Engleskoj nedovoljno testiraju na koku i travu!
Vadington, koji se decenijama unazad bavi proučavanjem upotrebe droge i nedozvoljenih sredstava u fudbalu, još 2005. je sproveo istraživanje o tome.

Tada su mu pojedini igrači priznali da je upotreba kokaina i naročito marihuane veoma rasprostranjena kada je reč o fudbalerima u Engleskoj.

"Mislim da FA Engleske ne shvata testiranje na drogu tako ozbiljno kao što bi trebalo, mada će oni to demantovati. Isto tako, ni klubovi to ne shvataju previše ozbiljno. Isto tako sam siguran da će i oni demantovati ovo što govorim", rekao je Vadington. 

On je postavio pitanje zbog čega se ovako ozbiljan problem tretira tako površno. 

"U obe studije koje smo radili igrači su priznali da je upotreba droge rasprostranjena. Najviše se koristi kokain i marihuana. Nije teško doći do marihuane, ali problem je što nije teško doći ni do ove druge. Znamo da mnogi igrači to koriste, pitam se samo zbog čega nisu procesuirani?" 

Iz FA Engleske su odgovorili baš onako kako je Vadington i očekivao. 

"Ohrabrujemo svakog ko ima informaciju o kršenju anti-doping pravila da prijavi slučaj FA Engleske", rekao je potparol ove asocijacije.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar