Ако казне Сити, Арсенал или Јунајтед могу до ЛШ!

Битка за четири прва места у Премијер лиги је жестока, тако да практично две екипе из такозваног круга Топ 6 морају да се задовоље учешћем у Лиги Европе.

Фудбал 07.01.2019 | 15:45
Ако казне Сити, Арсенал или Јунајтед могу до ЛШ!
Ипак, острвски медији преносе, позивајући се на писање немачког магазина "Шпигл", да постоје изгледи да наредне сезоне екипа која буде пета прође у Лигу шампиона.

Ипак, то ће се догодити само под једним условом, и то да УЕФА суспендује Манчестер сити који ће, највероватније, бити на некој од водећих позиција на крају сезоне.

"Шпигл" је јесенас објавио серију текстова у којима се наводи да су власници Манчестер ситија лажирали стање у клупским књигама надувавајући спонзорске уговоре и отуд је УЕФА поново била приморана да оствори истрагу. 

Извори из Ниона напомињу да би Сити могао бити суспендован уколико истрага покаже да су кршена правила о Финансијском фер-плеју. 

Сходно томе, члан 4.08 правилника о такмичењу у Лиги шампиона констатује да "клуб којем се не дозволи учешће у Лиги шампиона бива замењен следећим најбоље пласираним клубом", што значи петопласираном у Премијер лиги. 

На тој позицији је тренутно Арсенал, али није далеко за њима ни Манчестер јунајтед. 

С друге стране, у Ситију не верују у такав расплет ситуације. 

"Неће нас избацити, нема шансе да се то догоди. Мислим тако јер сам разговарао са својим директором и они су ми све објаснили. Ја им верујем. Ипак, ако се то и догоди и УЕФА тако одлучи, прихватићемо одлуку и наставити даље", рекао је Гвардиола.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар