Ako kazne Siti, Arsenal ili Junajted mogu do LŠ!

Bitka za četiri prva mesta u Premijer ligi je žestoka, tako da praktično dve ekipe iz takozvanog kruga Top 6 moraju da se zadovolje učešćem u Ligi Evrope.

Fudbal 07.01.2019 | 15:45
Ako kazne Siti, Arsenal ili Junajted mogu do LŠ!
Ipak, ostrvski mediji prenose, pozivajući se na pisanje nemačkog magazina "Špigl", da postoje izgledi da naredne sezone ekipa koja bude peta prođe u Ligu šampiona.

Ipak, to će se dogoditi samo pod jednim uslovom, i to da UEFA suspenduje Mančester siti koji će, najverovatnije, biti na nekoj od vodećih pozicija na kraju sezone.

"Špigl" je jesenas objavio seriju tekstova u kojima se navodi da su vlasnici Mančester sitija lažirali stanje u klupskim knjigama naduvavajući sponzorske ugovore i otud je UEFA ponovo bila primorana da ostvori istragu. 

Izvori iz Niona napominju da bi Siti mogao biti suspendovan ukoliko istraga pokaže da su kršena pravila o Finansijskom fer-pleju. 

Shodno tome, član 4.08 pravilnika o takmičenju u Ligi šampiona konstatuje da "klub kojem se ne dozvoli učešće u Ligi šampiona biva zamenjen sledećim najbolje plasiranim klubom", što znači petoplasiranom u Premijer ligi. 

Na toj poziciji je trenutno Arsenal, ali nije daleko za njima ni Mančester junajted. 

S druge strane, u Sitiju ne veruju u takav rasplet situacije. 

"Neće nas izbaciti, nema šanse da se to dogodi. Mislim tako jer sam razgovarao sa svojim direktorom i oni su mi sve objasnili. Ja im verujem. Ipak, ako se to i dogodi i UEFA tako odluči, prihvatićemo odluku i nastaviti dalje", rekao je Gvardiola.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar