Дијете упало у дубоку јаму

Дјечак, стар само девет година, упао је данас око 16 часова у јаму напуштеног борског површинског копа. Након два сата, припадници Ватрогасно-спасилачке јединице успјели су да дијете извуку из провалије, дубоке око 300 метара и пребаце га у борску болницу, гдје се лекари боре за његов живот.  

Србија 05.01.2019 | 20:41
Дијете упало у дубоку јаму
– Чим смо добили дојаву, одмах смо отишли на лице мјеста. Са коритом са спасавање, почели смо да се спуштамо у провалију, на чијем је дну било тијело дечака – прича један од спасилаца, преносе Новости.рс.

Спасиоци су стигли до дјечака, који је био у свјесном стању, али са бројним повредама и са знацима хипотермије.


– Смјестили смо дијете у корито, након чега смо почели акцију извлачења. Тежак терен, хладноћа и земља која се ронилча око нас су нас доводили у јако опасну ситуацију. Ипак, након сат и по, успјели смо да се стигнемо до врха провалије – додаје један од спасилаца. 

Дјечак је одмах пребачен у Општу болницу у Бору гдје су му констатоване повреде главе и хипотермије, након чега је одмах упућен на Одјељење неурохирургије, гдје се лекари боре за његов живот.

– Дјечак се друговима играо на ободу старог, напуштеног површинског копа, који је потпуно необезбијеђен. Чули смо само врисак и видјели нашег друга како се котрља низ стрмину, прије него што се зауставио готово 300 метара ниже – испричали су очевици за “Новости”.

Ово, иначе, није први пут да се овакве несреће дешавају, а забиљежено је и да су двије особе, у последњих пет година, настрадала након пада у напуштени површински коп рудника бакра у Бору.

(Новости)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

надам се..

06.01.2019 08:31

Да це данасњи празник Бадњи дан и сутра Бозиц помоци љекарима да спасу дјецака .

ОДГОВОРИТЕ