Dijete upalo u duboku jamu

Dječak, star samo devet godina, upao je danas oko 16 časova u jamu napuštenog borskog površinskog kopa. Nakon dva sata, pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice uspjeli su da dijete izvuku iz provalije, duboke oko 300 metara i prebace ga u borsku bolnicu, gdje se lekari bore za njegov život.  

Srbija 05.01.2019 | 20:41
Dijete upalo u duboku jamu
– Čim smo dobili dojavu, odmah smo otišli na lice mjesta. Sa koritom sa spasavanje, počeli smo da se spuštamo u provaliju, na čijem je dnu bilo tijelo dečaka – priča jedan od spasilaca, prenose Novosti.rs.

Spasioci su stigli do dječaka, koji je bio u svjesnom stanju, ali sa brojnim povredama i sa znacima hipotermije.


– Smjestili smo dijete u korito, nakon čega smo počeli akciju izvlačenja. Težak teren, hladnoća i zemlja koja se ronilča oko nas su nas dovodili u jako opasnu situaciju. Ipak, nakon sat i po, uspjeli smo da se stignemo do vrha provalije – dodaje jedan od spasilaca. 

Dječak je odmah prebačen u Opštu bolnicu u Boru gdje su mu konstatovane povrede glave i hipotermije, nakon čega je odmah upućen na Odjeljenje neurohirurgije, gdje se lekari bore za njegov život.

– Dječak se drugovima igrao na obodu starog, napuštenog površinskog kopa, koji je potpuno neobezbijeđen. Čuli smo samo vrisak i vidjeli našeg druga kako se kotrlja niz strminu, prije nego što se zaustavio gotovo 300 metara niže – ispričali su očevici za “Novosti”.

Ovo, inače, nije prvi put da se ovakve nesreće dešavaju, a zabilježeno je i da su dvije osobe, u poslednjih pet godina, nastradala nakon pada u napušteni površinski kop rudnika bakra u Boru.

(Novosti)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

nadam se..

06.01.2019 08:31

Da ce danasnji praznik Badnji dan i sutra Bozic pomoci ljekarima da spasu djecaka .

ODGOVORITE