Регион и свијет о Шекију: Отишао је најбољи дриблер Југославије!

Портали у региону одмах су пренели вести о смрти Драгослава Шекуларца.  Свет пише о нашем Бразилцу: Напустио нас је Ел митицо! Од Балкана до Бразила. . .

Фудбал 06.01.2019 | 10:45
Регион и свијет о Шекију: Отишао је најбољи дриблер Југославије!
Вест о смрти Драгослава Шекуларца ударна је на већини регионалних портала. Медији у Хрватској, Босни и Херцеговини, Македонији и Црној Гори преносе вест да је умро један од највећих фудбалера који су рођени на овим просторима.

"Умро је Драгослав Шекуларац, легенда Звезде и један од највећих икад", насловна је информација на спортским страницама Индекса. Текст почиње великим словима: "ДРАГОСЛАВ ШЕКУЛАРАЦ, један од најбољих ногометаша с ових простора и друга Звездина звезда, данас је у Београду умро у 82. години живота".

Портал "24часа.хр" такође је главни простор на спортској страни посветио великој звезди југословенског фудбала:"Освајач олимпијског злата и један од најбољих играча бивше Југославије, Драгослав Шекуларац, умро је у 81. години. Био је познат по изнимној техници с лоптом у ногама."

"Човек који се играо с лоптом: Преминуо велики Драгослав Шекуларац", наслов је портала "спортспорт.ба".

Македонски "спорт.цом.мк" доноси наслов: "Умро је најбољи дриблер екс Југославије"…

"Биографи, хроничари и статистичари би можда изабрали друге ствари, али ја сам најпоноснији на три признања. На место у идеалном тиму на Светском првенству у Чилеу 1962, наслов „Пеле заборављен поред Шекуларца“ у престижном Франс фудбалу и новинску оцену 11 на скали од 1 до 10 за један меч на Мондијалу“, говорио је Шекуларац у интервјуу за Данас 2013. године. Дакле, новине и новинари су му били важни.

Данас су медији широм Балкана, Европе, па и света објавили вест да нас је напустио чувени Шекуларац. Од Босне, Словеније, Хрватске, преко Португалије, Пољске и Шпаније, до Бразила. Што није ни чудо јер је један од његових надимака био и Бразилац.

А и играо је као они. И то њихови најбољи.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар