Region i svijet o Šekiju: Otišao je najbolji dribler Jugoslavije!

Portali u regionu odmah su preneli vesti o smrti Dragoslava Šekularca.  Svet piše o našem Brazilcu: Napustio nas je El mitico! Od Balkana do Brazila. . .

Fudbal 06.01.2019 | 10:45
Region i svijet o Šekiju: Otišao je najbolji dribler Jugoslavije!
Vest o smrti Dragoslava Šekularca udarna je na većini regionalnih portala. Mediji u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Crnoj Gori prenose vest da je umro jedan od najvećih fudbalera koji su rođeni na ovim prostorima.

"Umro je Dragoslav Šekularac, legenda Zvezde i jedan od najvećih ikad", naslovna je informacija na sportskim stranicama Indeksa. Tekst počinje velikim slovima: "DRAGOSLAV ŠEKULARAC, jedan od najboljih nogometaša s ovih prostora i druga Zvezdina zvezda, danas je u Beogradu umro u 82. godini života".

Portal "24časa.hr" takođe je glavni prostor na sportskoj strani posvetio velikoj zvezdi jugoslovenskog fudbala:"Osvajač olimpijskog zlata i jedan od najboljih igrača bivše Jugoslavije, Dragoslav Šekularac, umro je u 81. godini. Bio je poznat po iznimnoj tehnici s loptom u nogama."

"Čovek koji se igrao s loptom: Preminuo veliki Dragoslav Šekularac", naslov je portala "sportsport.ba".

Makedonski "sport.com.mk" donosi naslov: "Umro je najbolji dribler eks Jugoslavije"…

"Biografi, hroničari i statističari bi možda izabrali druge stvari, ali ja sam najponosniji na tri priznanja. Na mesto u idealnom timu na Svetskom prvenstvu u Čileu 1962, naslov „Pele zaboravljen pored Šekularca“ u prestižnom Frans fudbalu i novinsku ocenu 11 na skali od 1 do 10 za jedan meč na Mondijalu“, govorio je Šekularac u intervjuu za Danas 2013. godine. Dakle, novine i novinari su mu bili važni.

Danas su mediji širom Balkana, Evrope, pa i sveta objavili vest da nas je napustio čuveni Šekularac. Od Bosne, Slovenije, Hrvatske, preko Portugalije, Poljske i Španije, do Brazila. Što nije ni čudo jer je jedan od njegovih nadimaka bio i Brazilac.

A i igrao je kao oni. I to njihovi najbolji.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar