Огласио се и Партизан о смрти Шекија...

Одлазак легенде на дан првог дербија! Смрт Драгослава Шекуларца, друге Звездине звезде, растужила је све у Србији, а овим тужним поводом огласили су се и из табора вечитог ривала, Партизана.

Фудбал 06.01.2019 | 08:45
Огласио се и Партизан о смрти Шекија...
Црно-бели су одлазак истинске фудбалске легенде пропратили вешћу коју су објавили на Инстаграму у којој се истиче да је Шекуларац преминуо истог дана када је одигран и премијерни вечити дерби нашег фудбала.

"На дан првог вечитог дербија одиграног 5. јануара 1947. године између ФК Партизан и ФК Црвена звезда, данас је у Београду преминуо легендарни фудбалер Црвене звезде Драгослав Шекуларац. ФК Партизан изражава искрено саучешће породици преминулог као и ФК Црвена звезда", стоји у поруци клуба из Хумске. 

Многи љубитељиу фудбала памте Шекуларчеве сјајне игре на мечевима са вечитим ривалом. Први дерби одиграо је 1955. године, а као 18-годишњак је донео победу Црвеној звезди јединим голом на сусрету, а славио је против комшија и у сва три дербија као тренер црвено-белих. 

Било је то време великог ривалства црвено и црно-белих, а популарни Шеки је био изузетно цењен и са друге стране Топчидерског брда. Уосталом, све је тада у нашем фудбалу било здравије, па и ривалство Звезде и Партизана.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

06.01.2019 09:05

Да,тачно, све је тада било здравије. Саучешће породици, легендо почивај у миру. Само пар чињеница које говоре колико је Шеки био велики играч. На свјетском првенству у Чилеу 1962 год. Шеки је играо велемајсторски. Био је један наслов у новинама који каже; Пеле заборављен поред Шекија. А за игру на једној утакмици Шеки је добио оцјену 11 . Тада су се играчи оцјењивали оцјенама од 1 до 10.

ОДГОВОРИТЕ