Oglasio se i Partizan o smrti Šekija...

Odlazak legende na dan prvog derbija! Smrt Dragoslava Šekularca, druge Zvezdine zvezde, rastužila je sve u Srbiji, a ovim tužnim povodom oglasili su se i iz tabora večitog rivala, Partizana.

Fudbal 06.01.2019 | 08:45
Oglasio se i Partizan o smrti Šekija...
Crno-beli su odlazak istinske fudbalske legende propratili vešću koju su objavili na Instagramu u kojoj se ističe da je Šekularac preminuo istog dana kada je odigran i premijerni večiti derbi našeg fudbala.

"Na dan prvog večitog derbija odigranog 5. januara 1947. godine između FK Partizan i FK Crvena zvezda, danas je u Beogradu preminuo legendarni fudbaler Crvene zvezde Dragoslav Šekularac. FK Partizan izražava iskreno saučešće porodici preminulog kao i FK Crvena zvezda", stoji u poruci kluba iz Humske. 

Mnogi ljubiteljiu fudbala pamte Šekularčeve sjajne igre na mečevima sa večitim rivalom. Prvi derbi odigrao je 1955. godine, a kao 18-godišnjak je doneo pobedu Crvenoj zvezdi jedinim golom na susretu, a slavio je protiv komšija i u sva tri derbija kao trener crveno-belih. 

Bilo je to vreme velikog rivalstva crveno i crno-belih, a popularni Šeki je bio izuzetno cenjen i sa druge strane Topčiderskog brda. Uostalom, sve je tada u našem fudbalu bilo zdravije, pa i rivalstvo Zvezde i Partizana.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Poslednji kineski car

06.01.2019 09:05

Da,tačno, sve je tada bilo zdravije. Saučešće porodici, legendo počivaj u miru. Samo par činjenica koje govore koliko je Šeki bio veliki igrač. Na svjetskom prvenstvu u Čileu 1962 god. Šeki je igrao velemajstorski. Bio je jedan naslov u novinama koji kaže; Pele zaboravljen pored Šekija. A za igru na jednoj utakmici Šeki je dobio ocjenu 11 . Tada su se igrači ocjenjivali ocjenama od 1 do 10.

ODGOVORITE