Новицки без рекорда, али каже...

Завладала је Лукаманија! Легенда Даласа, Дирк Новицки, имао је слабу утакмицу у Бостону. Био је то његов можда и последњи меч у том граду, али немачки кошаркаш ипак није разочаран.

Кошарка 06.01.2019 | 08:30
Новицки без рекорда, али каже...
Дирк је за 16 минута имао чак десет покушаја да постигне кош и веровали или не - ниједном није погодио! То му се никад није догодило, али за све постоји први пут.

Навијачи Бостона желели су да виде далеко више од Новицког. Он је практично био на прагу рекорда да постане најефикаснији играч са Запада у ТД Гарден центру.

Био је свестан тога да му је свега један постигнут кош био довољан да престигне Кобија Брајанта који је на бројци 427 поена. Није успео. 

"Било је то веома лепо вече, изузетно емотивно. Лепо је кад вам не само домаћи навијачи аплаудирају, већ и овако, када играте у гостима, кад цене то што сте радили у протекле две деценије. Хвала навијачима Бостона. Нажалост, разочаран сам што нисам постигао макар тај један кош. Ипак, никада нећу заборавити овакав дочек и то колико су желели да оборим рекорд", изјавио је Новицки. 

Тренер Бортона Бред Стивенс је рекао да је једини пут када је навијао за противничке играче да постигну поене било када је рекорд јурио Пол Пирс и сада, Новицки. 

"Било је помало и смешно, као да су се сви трудили да ме пусте да погодим на крају. У једној ситуацији, мислим да сам ишао на Бреда Вонамејкера, он чак није ни подигао руке, али опет нисам успео да погодим! Није било моје вече и то је то. Лепо је што су се у Бостону трудили да ми помогну, али није ишло. Било би лепо да сам оборио тај Брајантов рекорд, то би значило нешто. Али једноставно, нисам имао осећај, што је необично, јер мислим да сам добро шутирао у последње време", додао је Новицки. 

Податак да је његов саиграч, руки Лука Дончић тако високо пласиран у гласању за Ол-стар сусрет, помало је изненађење и за Дирка који је и раније хвалио репрезентативца Словеније. 

"Завладала је Лукаманија. заиста! Он заслужује да буде тако високо. Нисам сигуран да ли је бољи од Дурента и свих тих момака, али невероватно је колико је ефикасан и колико игра добро из меча у меч", поручио је Новицки. 

Дончић је, скромно признао, да је изненађен гласовима. 

"Изненађен сам, свакако. Били смо заједни на тренингу када сам сазнао. После свега, мислим да сад имам шансе. Свако сања о томе. Као дете сам маштао да играм у НБА, а сада ми се пружа прилика и за Ол-стар утакмицу. Нестварно је", признао је кошаркаш Даласа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар