Novicki bez rekorda, ali kaže...

Zavladala je Lukamanija! Legenda Dalasa, Dirk Novicki, imao je slabu utakmicu u Bostonu. Bio je to njegov možda i poslednji meč u tom gradu, ali nemački košarkaš ipak nije razočaran.

Košarka 06.01.2019 | 08:30
Novicki bez rekorda, ali kaže...
Dirk je za 16 minuta imao čak deset pokušaja da postigne koš i verovali ili ne - nijednom nije pogodio! To mu se nikad nije dogodilo, ali za sve postoji prvi put.

Navijači Bostona želeli su da vide daleko više od Novickog. On je praktično bio na pragu rekorda da postane najefikasniji igrač sa Zapada u TD Garden centru.

Bio je svestan toga da mu je svega jedan postignut koš bio dovoljan da prestigne Kobija Brajanta koji je na brojci 427 poena. Nije uspeo. 

"Bilo je to veoma lepo veče, izuzetno emotivno. Lepo je kad vam ne samo domaći navijači aplaudiraju, već i ovako, kada igrate u gostima, kad cene to što ste radili u protekle dve decenije. Hvala navijačima Bostona. Nažalost, razočaran sam što nisam postigao makar taj jedan koš. Ipak, nikada neću zaboraviti ovakav doček i to koliko su želeli da oborim rekord", izjavio je Novicki. 

Trener Bortona Bred Stivens je rekao da je jedini put kada je navijao za protivničke igrače da postignu poene bilo kada je rekord jurio Pol Pirs i sada, Novicki. 

"Bilo je pomalo i smešno, kao da su se svi trudili da me puste da pogodim na kraju. U jednoj situaciji, mislim da sam išao na Breda Vonamejkera, on čak nije ni podigao ruke, ali opet nisam uspeo da pogodim! Nije bilo moje veče i to je to. Lepo je što su se u Bostonu trudili da mi pomognu, ali nije išlo. Bilo bi lepo da sam oborio taj Brajantov rekord, to bi značilo nešto. Ali jednostavno, nisam imao osećaj, što je neobično, jer mislim da sam dobro šutirao u poslednje vreme", dodao je Novicki. 

Podatak da je njegov saigrač, ruki Luka Dončić tako visoko plasiran u glasanju za Ol-star susret, pomalo je iznenađenje i za Dirka koji je i ranije hvalio reprezentativca Slovenije. 

"Zavladala je Lukamanija. zaista! On zaslužuje da bude tako visoko. Nisam siguran da li je bolji od Durenta i svih tih momaka, ali neverovatno je koliko je efikasan i koliko igra dobro iz meča u meč", poručio je Novicki. 

Dončić je, skromno priznao, da je iznenađen glasovima. 

"Iznenađen sam, svakako. Bili smo zajedni na treningu kada sam saznao. Posle svega, mislim da sad imam šanse. Svako sanja o tome. Kao dete sam maštao da igram u NBA, a sada mi se pruža prilika i za Ol-star utakmicu. Nestvarno je", priznao je košarkaš Dalasa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar