Ђоковић: Ово ми је требало!

Јучерашњи пораз у полуфиналу Дохе открио је недостатке у игри нашег аса, али га је и додатно мотивисао за Аустралијан опен где је најавио титулу.

Тенис 05.01.2019 | 13:30
Ђоковић: Ово ми је требало!
Да нешто не штима у игри Новака Ђоковића видело се у свим мечевима које је одиграо протеклих дана у Дохи. Иако је углавном деловао шампионски, доста се мучио највише код егзекуције на лакшим лоптама, што се посебно видело у синоћњем мечу. Због фрустрације страдао је и рекет.

"Изгубио сам меч и то је то! Успео је да обрне ситуацију у своју корист на крају другог сета. Дотле сам сматрао да контролишем терен. Он је одлично одиграо, а ја сам пропустио неке лагане лопте и то се догоди када изгубиш концентрацију. Када хоће, онда хоће!",пожалио се српски ас, "Било је веома густо и тек неколико поена је одлучило победника"

Роберто Баутиса Агут је одиграо заиста фантастично полуфинале, пре свега храбро и за њега је ово био меч живота, али и друга победа над Београђанином.

"Сећаћу се овог сусрета целог живота!" одушевљен је Шпанац који данас од 16 часова игра финале против Чеха Томаша Бердиха,
"У првом сету сам се уплашио како је Новак одиграо, али нисам дозволио да ме тај ниво његовог тениса поремети, већ сам чекао и дочекао прилику. Ово је моја друга победа над њим, али сам овај пут далеко боље одиграо, али и он. Био је ово спектакл, сада видим колико је тешко бити на нивоу на ком је први тенисер света"

Ђоковић је у престоници Катара провео преко 11 часова на терену, пошто је стигао и полуфинала дублова са братом Марком. Требало му је то не би ли појачао ритам, самим тим подигао форму након паузе између сезона.

"Ово ми је требало од Дохе, да одиграм што више мечева ии да се што боље спремим за Аустралијан опен. Тако да сам веома задовољан. Наравно, не зато што сам изгубио меч, али изгубио сам од бољег играча. Овако се јача карактер и постаје бољи играч. Сада ми следи 10 дана одмора, па Мелбурн."

Следећи турнир нашег тенисера је његов најуспешњји гренд слем, Аустралијан опен (14-27. јануар), а упитан након пораза у полуфиналу Дохе који му је циљ у Мелбурну био је кратак и јасан:

"Титула!"

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар