Đoković: Ovo mi je trebalo!

Jučerašnji poraz u polufinalu Dohe otkrio je nedostatke u igri našeg asa, ali ga je i dodatno motivisao za Australijan open gde je najavio titulu.

Tenis 05.01.2019 | 13:30
Đoković: Ovo mi je trebalo!
Da nešto ne štima u igri Novaka Đokovića videlo se u svim mečevima koje je odigrao proteklih dana u Dohi. Iako je uglavnom delovao šampionski, dosta se mučio najviše kod egzekucije na lakšim loptama, što se posebno videlo u sinoćnjem meču. Zbog frustracije stradao je i reket.

"Izgubio sam meč i to je to! Uspeo je da obrne situaciju u svoju korist na kraju drugog seta. Dotle sam smatrao da kontrolišem teren. On je odlično odigrao, a ja sam propustio neke lagane lopte i to se dogodi kada izgubiš koncentraciju. Kada hoće, onda hoće!",požalio se srpski as, "Bilo je veoma gusto i tek nekoliko poena je odlučilo pobednika"

Roberto Bautisa Agut je odigrao zaista fantastično polufinale, pre svega hrabro i za njega je ovo bio meč života, ali i druga pobeda nad Beograđaninom.

"Sećaću se ovog susreta celog života!" oduševljen je Španac koji danas od 16 časova igra finale protiv Čeha Tomaša Berdiha,
"U prvom setu sam se uplašio kako je Novak odigrao, ali nisam dozvolio da me taj nivo njegovog tenisa poremeti, već sam čekao i dočekao priliku. Ovo je moja druga pobeda nad njim, ali sam ovaj put daleko bolje odigrao, ali i on. Bio je ovo spektakl, sada vidim koliko je teško biti na nivou na kom je prvi teniser sveta"

Đoković je u prestonici Katara proveo preko 11 časova na terenu, pošto je stigao i polufinala dublova sa bratom Markom. Trebalo mu je to ne bi li pojačao ritam, samim tim podigao formu nakon pauze između sezona.

"Ovo mi je trebalo od Dohe, da odigram što više mečeva ii da se što bolje spremim za Australijan open. Tako da sam veoma zadovoljan. Naravno, ne zato što sam izgubio meč, ali izgubio sam od boljeg igrača. Ovako se jača karakter i postaje bolji igrač. Sada mi sledi 10 dana odmora, pa Melburn."

Sledeći turnir našeg tenisera je njegov najuspešnjji grend slem, Australijan open (14-27. januar), a upitan nakon poraza u polufinalu Dohe koji mu je cilj u Melburnu bio je kratak i jasan:

"Titula!"

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar