ШПА: Леванте "преживио" с играчем мање, "луд" гол у Барси!

Леванте са играчем мање до бода против Ђироне.  Фудбалери Левантеа и Ђироне играли су нерешено 2:2 у првој утакмици 18. кола шпанске Примере.  Узбудљив меч у Валенсији на отварању 18. кола Примере. Еспањол коначно прекинуо низ пораза.  Еспањол, коначно! Тријумф екипе из Барселоне после шест везаних пораза - 1:0.

Фудбал 05.01.2019 | 12:45
ШПА: Леванте "преживио" с играчем мање, "луд" гол у Барси!
Ђирона је на гостовању два пута водила, међутим, Леванте је оба пута успео да се врати и то други пут с играчем мање на терену.

Гости су повели голом Портуа у 31. минуту, да би изједначење Левантеу донео Хосе Моралес у 58. минуту.

Леванте је у 69. минуту остао с играчем мање на терену пошто је Серхио Постиго добио директан црвени картон, што је Ђирона искористила и поново у 72. минуту преко Алексија дошла до вођства. 

Домаћин је ипак у самом финишу, односно у 86. минуту успео да изједначи, а гол је постигао Коке. 

Свега четири минута, плус надокнада, делили су фудбалере Ђироне од успешног уласка у 2019. годину. Водили су гости против Левантеа 2:1 и имали играча више, али је Коке у 86. минуту успео да изједначи и донесе бод свом тиму у првој утакмици 18. кола Примере.

Неспретно је реаговала одбрана Ђироне на центаршут из прекида, а лопта се од дефанзивца домаћих одбила у мрежу.

Претходно је Кристијан Португес Манзанера - скраћено Порту - сјајно реаговао пред голом Левантеа и лобовао голмана за вођство Ђироне у 31. минуту. На 1:1 изједначио је Хосе Луис Моралес после брзе акције и лепог продора по левој страни у 58. минуту.

Затим је уследило искључење Серхија Постига у 69, који је као последњи играч одбране свог тима направио фаул на ивици казненог, што је недуго затим у гол претворио Алеиш Гарсија прецизним ударцем из "слободњака".

Овај бод померио је Леванте и Ђирону за по једно место, а спустио Валенсију на 10. позицију, с тим да "слепи мишеви" у суботу играју против Алавеса (у гостима).

Еспањол је у другом мечу кола на домаћем терену победио Леганес минималним резултатом. 

Једини стрелац на утакмици био је Борха Иглесиас у 9. минуту и тада поставио, испоставиће се коначан резултат утакмице. 

До краја дуела Еспањол је био доста бољи и Леганес може бити задовољан што је из Каталоније отишао само са једним примљеним голом. Такође, играч гостију Гамбау је у надокнади времена добио црвени картон.

Еспањол је пред ову утакмицу био у хорор серији од шест везаних пораза, али је и екипи из Барселоне коначно свануло. Дочекали су плаво-бели Леганес на свом терену и успели су да славе с 1:0 (1:0).

Тај први и једини гол на мечу Еспањол је постигао већ у деветом минуту, а стрелац је био Борха Иглесијас. Ипак, морамо да кажемо да је највише заслужан за тај гол штопер Давид Лопез.

Какав је само то покушај био, са скоро половине игралишта. Умало да постигне гол за ТВ шпице. Погодио је пречку, лопта се одбила до Иглесијаса коме је преостао само лакши део посла.

Вероватно би и он сам био срећнији да је лопта ушла у гол после шута Лопеза.

Еспањол је у првом делу сезоне био у горњем делу табеле, али је овим ужасним скором од шест везаних пораза пореметио своју ситуацију.

С ова три бода тим из Барселоне попео се на 8. позицију на табели са 24 бода, док је Леганес остао на 19 освојених бодова.

Додајмо и да су гости ову утакмицу завршили са играчем мање пошто је Ђерар Гумбау добио други жути картон у 91. минуту.

ПРИМЕРА, 18. коло:

петак

Леванте - Ђирона 2:2 (0:1)
/Моралес 58, Коке 86 - Порту 31, Гарсија 72/

Еспањол - Леганес 1:0 (1:0)
/Иглесиас 9/

субота

Ваљадолид - Рајо Ваљекано 13.00
Алавес - Валенсија 16.15
Уеска - Бетис 20.45

недеља

Еибар - Виљареал 12.00
Севиља - Атлетико Мадрид 16.15
Реал Мадрид - Реал Сосиједад 18.30
Хетафе - Барселона 20.45

понедељак

Селта - Атлетик Билбао 21.00

ТАБЕЛА: Барселона 37, Атлетико Мадрид 34, Севиља 32, Реал Мадрид 30, Алавес 28, Бетис 26, Хетафе 25, Еспањол (+1) 24, Ђирона (+1) 23, Леванте (+1) 23, Валенсија 22, Селта 21, Ваљадолид 21, Еибар 21, Реал Сосиједад 19, Леганес (+1) 19, Виљареал 16, Атлетик Билбао 16, Рајо Ваљекано 13, Уеска 8.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар