ŠPA: Levante "preživio" s igračem manje, "lud" gol u Barsi!

Levante sa igračem manje do boda protiv Đirone.  Fudbaleri Levantea i Đirone igrali su nerešeno 2:2 u prvoj utakmici 18. kola španske Primere.  Uzbudljiv meč u Valensiji na otvaranju 18. kola Primere. Espanjol konačno prekinuo niz poraza.  Espanjol, konačno! Trijumf ekipe iz Barselone posle šest vezanih poraza - 1:0.

Fudbal 05.01.2019 | 12:45
ŠPA: Levante "preživio" s igračem manje, "lud" gol u Barsi!
Đirona je na gostovanju dva puta vodila, međutim, Levante je oba puta uspeo da se vrati i to drugi put s igračem manje na terenu.

Gosti su poveli golom Portua u 31. minutu, da bi izjednačenje Levanteu doneo Hose Morales u 58. minutu.

Levante je u 69. minutu ostao s igračem manje na terenu pošto je Serhio Postigo dobio direktan crveni karton, što je Đirona iskoristila i ponovo u 72. minutu preko Aleksija došla do vođstva. 

Domaćin je ipak u samom finišu, odnosno u 86. minutu uspeo da izjednači, a gol je postigao Koke. 

Svega četiri minuta, plus nadoknada, delili su fudbalere Đirone od uspešnog ulaska u 2019. godinu. Vodili su gosti protiv Levantea 2:1 i imali igrača više, ali je Koke u 86. minutu uspeo da izjednači i donese bod svom timu u prvoj utakmici 18. kola Primere.

Nespretno je reagovala odbrana Đirone na centaršut iz prekida, a lopta se od defanzivca domaćih odbila u mrežu.

Prethodno je Kristijan Portuges Manzanera - skraćeno Portu - sjajno reagovao pred golom Levantea i lobovao golmana za vođstvo Đirone u 31. minutu. Na 1:1 izjednačio je Hose Luis Morales posle brze akcije i lepog prodora po levoj strani u 58. minutu.

Zatim je usledilo isključenje Serhija Postiga u 69, koji je kao poslednji igrač odbrane svog tima napravio faul na ivici kaznenog, što je nedugo zatim u gol pretvorio Aleiš Garsija preciznim udarcem iz "slobodnjaka".

Ovaj bod pomerio je Levante i Đironu za po jedno mesto, a spustio Valensiju na 10. poziciju, s tim da "slepi miševi" u subotu igraju protiv Alavesa (u gostima).

Espanjol je u drugom meču kola na domaćem terenu pobedio Leganes minimalnim rezultatom. 

Jedini strelac na utakmici bio je Borha Iglesias u 9. minutu i tada postavio, ispostaviće se konačan rezultat utakmice. 

Do kraja duela Espanjol je bio dosta bolji i Leganes može biti zadovoljan što je iz Katalonije otišao samo sa jednim primljenim golom. Takođe, igrač gostiju Gambau je u nadoknadi vremena dobio crveni karton.

Espanjol je pred ovu utakmicu bio u horor seriji od šest vezanih poraza, ali je i ekipi iz Barselone konačno svanulo. Dočekali su plavo-beli Leganes na svom terenu i uspeli su da slave s 1:0 (1:0).

Taj prvi i jedini gol na meču Espanjol je postigao već u devetom minutu, a strelac je bio Borha Iglesijas. Ipak, moramo da kažemo da je najviše zaslužan za taj gol štoper David Lopez.

Kakav je samo to pokušaj bio, sa skoro polovine igrališta. Umalo da postigne gol za TV špice. Pogodio je prečku, lopta se odbila do Iglesijasa kome je preostao samo lakši deo posla.

Verovatno bi i on sam bio srećniji da je lopta ušla u gol posle šuta Lopeza.

Espanjol je u prvom delu sezone bio u gornjem delu tabele, ali je ovim užasnim skorom od šest vezanih poraza poremetio svoju situaciju.

S ova tri boda tim iz Barselone popeo se na 8. poziciju na tabeli sa 24 boda, dok je Leganes ostao na 19 osvojenih bodova.

Dodajmo i da su gosti ovu utakmicu završili sa igračem manje pošto je Đerar Gumbau dobio drugi žuti karton u 91. minutu.

PRIMERA, 18. kolo:

petak

Levante - Đirona 2:2 (0:1)
/Morales 58, Koke 86 - Portu 31, Garsija 72/

Espanjol - Leganes 1:0 (1:0)
/Iglesias 9/

subota

Valjadolid - Rajo Valjekano 13.00
Alaves - Valensija 16.15
Ueska - Betis 20.45

nedelja

Eibar - Viljareal 12.00
Sevilja - Atletiko Madrid 16.15
Real Madrid - Real Sosijedad 18.30
Hetafe - Barselona 20.45

ponedeljak

Selta - Atletik Bilbao 21.00

TABELA: Barselona 37, Atletiko Madrid 34, Sevilja 32, Real Madrid 30, Alaves 28, Betis 26, Hetafe 25, Espanjol (+1) 24, Đirona (+1) 23, Levante (+1) 23, Valensija 22, Selta 21, Valjadolid 21, Eibar 21, Real Sosijedad 19, Leganes (+1) 19, Viljareal 16, Atletik Bilbao 16, Rajo Valjekano 13, Ueska 8.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar