ФА Куп: Љоренте 3, Тотенхем 7!

Тотенхем без милости против четвртолигаша! Фудбалери Тотенхема "уништили" су енглеског четвртолигаша Транмер победом од 7:0 у ФА Купу.  "Певци" напунили мрежу Транмер Роверса за пласман у шеснаестину финала ФА купа.  Тотенхем на седмом небу и изрешетани Транмер! Три пута Љоренте, два пута Орије, по једном Сон и Кејн.

Фудбал 05.01.2019 | 12:30
ФА Куп: Љоренте 3, Тотенхем 7!
Тотенхем се победом пласирао у шеснаестину финала купа, где још увек не зна противника.

Спурси су у првом полувремену постигли само један гол, за који је заслужан десни бек Серж Орије, али је у другом настала права "рапсодија".

Хјеун-Мин Сон је двапут асистирао, прво Љорентеу а онда Оријеу, а управо је Корејац постигао и гол и донео Тотенхему предност од 4:0 у 57. минуту. 

Љоренте је забележио хет-трик у 72. минуту и повисио на 6:0, а тренеру Маурисију Поћетину се неко из Транмера очигледно замерио, пошто је при том резултату убацио Харија Кејна у игру у 75. минуту. 

Наравно, Кејн је постигао гол и у 82. минуту поставио коначних 7:0.

Није им било лако да начну ривала, али када су коначно успели у 40. минуту, даље нису имали милости.

Транмер Роверс - Тотенхем 0:7 (0:1), за пласман лондонских "певаца" у шеснаестину финала ФА купа и најубедљивију победу још од новембра 2009. године, када су савладали Виган 9:1 у Премијер лиги.

Отпор четвртолигаша први је сломио Серж Орие у поменутом 40. минуту, а по повратку са одмора распуцан је био ветеран Фернандо Љоренте.

Шпански центарфор уписао је хет-трик головима у 48, 71. и 72. минуту. Ово му је други пут да је троструки стрелац за Тотенхем, а и претходно је то учинио у ФА купу, прошле сезоне у фебруару против Рочдејла.

Орије је свој други гол у овом мечу дао у 55, а на семафору су се нашли још Хјонг Мин Сон (57) и Хари Кејн (82).

Била је ово прва утакмица треће рунде најстаријег фудбалског такмичења на свету.

Тотенхем је први учесник шеснаестине финала ФА купа, пошто је као гост прегазио Транмер са 7:0 (1:0) и тако исписао историју. Наиме, ово је била Тотенхемова најубедљивија победа у гостима откако је клуб основан 1882. године.

С обзиром да је одмеравао снаге с нижелигашем, Маурисио Покетино је могао да измеша штихове и мало растерети обавеза оне који су досад изнели највећи терет. И поред тога Певци су имали нападачки трозубац Љоренте – Сон – Моура који је био прилично ефикасан. Шпански ветеран је утакмицу затворио са три поготка, Хјонг Мин Сон је постигао један, док је с десног бока највише дејствовао Серж Орије. Темпераментни бек је искористио изгледне ситуације како би пробио баријеру испред гола домаћина и довео Тотенхем у вођство пет минута пре одласка на одмор. Чинило се као да је гостима из Северног Лондона лакнуло када је Орије нашао пут до мреже, пошто је Транмер све више добијао на самопоуздању како су одбијали налете ривала.

У наставку је све брзо дошло на своје. Прво је Љоренте искористио Сонову асистенцију одмах по почетку другог полувремена, одмах за њим и Орије, да би репрезентативац Јужне Кореје и сам затресао мрежу, а резултат је у 57. минуту износио 4:0.

Недуго затим Љоренте је са два брза експресна поготка, у мање од једног минута размака довео Транмер на праг уништења, да би Хари Кејн поставио коначни резултат утакмице само седам минута пошто је на терену заменио Љорентеа. Прорадила је сарадња са Делеом Алијем, који га је одлично упослио за убедљиву победу.

Ништа мање се, реално, није ни очекивало...

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар