FA Kup: Ljorente 3, Totenhem 7!

Totenhem bez milosti protiv četvrtoligaša! Fudbaleri Totenhema "uništili" su engleskog četvrtoligaša Tranmer pobedom od 7:0 u FA Kupu.  "Pevci" napunili mrežu Tranmer Roversa za plasman u šesnaestinu finala FA kupa.  Totenhem na sedmom nebu i izrešetani Tranmer! Tri puta Ljorente, dva puta Orije, po jednom Son i Kejn.

Fudbal 05.01.2019 | 12:30
FA Kup: Ljorente 3, Totenhem 7!
Totenhem se pobedom plasirao u šesnaestinu finala kupa, gde još uvek ne zna protivnika.

Spursi su u prvom poluvremenu postigli samo jedan gol, za koji je zaslužan desni bek Serž Orije, ali je u drugom nastala prava "rapsodija".

Hjeun-Min Son je dvaput asistirao, prvo Ljorenteu a onda Orijeu, a upravo je Korejac postigao i gol i doneo Totenhemu prednost od 4:0 u 57. minutu. 

Ljorente je zabeležio het-trik u 72. minutu i povisio na 6:0, a treneru Maurisiju Poćetinu se neko iz Tranmera očigledno zamerio, pošto je pri tom rezultatu ubacio Harija Kejna u igru u 75. minutu. 

Naravno, Kejn je postigao gol i u 82. minutu postavio konačnih 7:0.

Nije im bilo lako da načnu rivala, ali kada su konačno uspeli u 40. minutu, dalje nisu imali milosti.

Tranmer Rovers - Totenhem 0:7 (0:1), za plasman londonskih "pevaca" u šesnaestinu finala FA kupa i najubedljiviju pobedu još od novembra 2009. godine, kada su savladali Vigan 9:1 u Premijer ligi.

Otpor četvrtoligaša prvi je slomio Serž Orie u pomenutom 40. minutu, a po povratku sa odmora raspucan je bio veteran Fernando Ljorente.

Španski centarfor upisao je het-trik golovima u 48, 71. i 72. minutu. Ovo mu je drugi put da je trostruki strelac za Totenhem, a i prethodno je to učinio u FA kupu, prošle sezone u februaru protiv Ročdejla.

Orije je svoj drugi gol u ovom meču dao u 55, a na semaforu su se našli još Hjong Min Son (57) i Hari Kejn (82).

Bila je ovo prva utakmica treće runde najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu.

Totenhem je prvi učesnik šesnaestine finala FA kupa, pošto je kao gost pregazio Tranmer sa 7:0 (1:0) i tako ispisao istoriju. Naime, ovo je bila Totenhemova najubedljivija pobeda u gostima otkako je klub osnovan 1882. godine.

S obzirom da je odmeravao snage s niželigašem, Maurisio Poketino je mogao da izmeša štihove i malo rastereti obaveza one koji su dosad izneli najveći teret. I pored toga Pevci su imali napadački trozubac Ljorente – Son – Moura koji je bio prilično efikasan. Španski veteran je utakmicu zatvorio sa tri pogotka, Hjong Min Son je postigao jedan, dok je s desnog boka najviše dejstvovao Serž Orije. Temperamentni bek je iskoristio izgledne situacije kako bi probio barijeru ispred gola domaćina i doveo Totenhem u vođstvo pet minuta pre odlaska na odmor. Činilo se kao da je gostima iz Severnog Londona laknulo kada je Orije našao put do mreže, pošto je Tranmer sve više dobijao na samopouzdanju kako su odbijali nalete rivala.

U nastavku je sve brzo došlo na svoje. Prvo je Ljorente iskoristio Sonovu asistenciju odmah po početku drugog poluvremena, odmah za njim i Orije, da bi reprezentativac Južne Koreje i sam zatresao mrežu, a rezultat je u 57. minutu iznosio 4:0.

Nedugo zatim Ljorente je sa dva brza ekspresna pogotka, u manje od jednog minuta razmaka doveo Tranmer na prag uništenja, da bi Hari Kejn postavio konačni rezultat utakmice samo sedam minuta pošto je na terenu zamenio Ljorentea. Proradila je saradnja sa Deleom Alijem, koji ga je odlično uposlio za ubedljivu pobedu.

Ništa manje se, realno, nije ni očekivalo...

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar