Угљевик: Помоћ уочи Божића

У угљевичком Центру за културу данас је за 177 породица погинулих бораца и 123 ратна војна инвалида од прве до шесте категорије и незапослених ратних војних инвалида од седме до десете категорије, поводом најрадоснијег празника Божића додијељено по 100 КМ.

Република Српска 04.01.2019 | 20:30
Угљевик: Помоћ уочи Божића
Начелник општине Угљевик Василије Перић истакао је да је пријем за борачку популацију традиција у овој подмајевичкој општини и рекао да се из локалног буџета за ову намјену издвојило 30.000 КМ.

„Сваке године уприличимо пријем за оне који су најзаслужнији за стварање Републике Српске, а данас је прилика да се присјетимо свих оних који су дали животе за опстанак српског народа на овим просторима", рекао је Перић новинарима.

Он је напоменуо да је општина Угљевик у протеклом временском периоду издвојила значајна материјална средстава за стамбено обезбјеђење породица породица и инвалида рата, али и за све друге врсте помоћи које су биле неопходне овој популацији друштва.

Перић је подсјетио да се на нивоу године за борачку популацију из буџета издваја 150.000 КМ.

Он је обраћајући се присутнима честитао наступајући празник - Божић и Дан Републике Српске.



Предсједник Борачке Угљевика Јован Маринковић изразио је задовољство јер се на овај начин дуги низ година уназад, обрадују породице погинулих бораца и ратних војних инвалида уочи најрадоснијег хришћански празника-Божића.

„Ова скромна помоћ је знак да Борачка организација и општина Угљевик су уз ове категорије друштва, као и да се води брига о њима у складу са својим могућностима", рекао је Маринковић.

Он је напоменуо да су сви са подручја општине Угљевик, из реда борачке популације, којима је неопходно стамбено збрињавање ријешени.

„Велики број дјеце погинулих бораца је запослен на подручју општине, захваљујући руководству општине Угљевик и Рудника и Термоелектране „Угљевик", а у овом привредном гиганту ради фирма чији је оснивач Борачка организација и запошљава 51 лице из реда борачке популације", рекао је Маринковић.

Отац погинулог борца Војске Републике Српске, Саво Милошевић, захвалио је на подршци општини Угљевик и Борачкој организацији ове подмајевичке општине.

Милошевић је истакао да се на овај начин уљепшају празници овој категорији друштва.

Ратни војни инвалид четврте категорије, Драго Мирковић, захвалио је општини Угљевик што се брине о породицама из борачке популације и што им сваке године уочи Божића издваја знатна материјална средства.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Свака цаст

04.01.2019 20:00

Лијеп примјер средине која брине о својим најугрозенијим градјанима

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

04.01.2019 20:09

Помажу са 100 КМ? То помоћ? То је њима реклама ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

радник

05.01.2019 11:00

Дајте ви посла па нам помоц неце требат.

ОДГОВОРИТЕ