Ugljevik: Pomoć uoči Božića

U ugljevičkom Centru za kulturu danas je za 177 porodica poginulih boraca i 123 ratna vojna invalida od prve do šeste kategorije i nezaposlenih ratnih vojnih invalida od sedme do desete kategorije, povodom najradosnijeg praznika Božića dodijeljeno po 100 KM.

Republika Srpska 04.01.2019 | 20:30
Ugljevik: Pomoć uoči Božića
Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić istakao je da je prijem za boračku populaciju tradicija u ovoj podmajevičkoj opštini i rekao da se iz lokalnog budžeta za ovu namjenu izdvojilo 30.000 KM.

„Svake godine upriličimo prijem za one koji su najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske, a danas je prilika da se prisjetimo svih onih koji su dali živote za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima", rekao je Perić novinarima.

On je napomenuo da je opština Ugljevik u proteklom vremenskom periodu izdvojila značajna materijalna sredstava za stambeno obezbjeđenje porodica porodica i invalida rata, ali i za sve druge vrste pomoći koje su bile neophodne ovoj populaciji društva.

Perić je podsjetio da se na nivou godine za boračku populaciju iz budžeta izdvaja 150.000 KM.

On je obraćajući se prisutnima čestitao nastupajući praznik - Božić i Dan Republike Srpske.



Predsjednik Boračke Ugljevika Jovan Marinković izrazio je zadovoljstvo jer se na ovaj način dugi niz godina unazad, obraduju porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida uoči najradosnijeg hrišćanski praznika-Božića.

„Ova skromna pomoć je znak da Boračka organizacija i opština Ugljevik su uz ove kategorije društva, kao i da se vodi briga o njima u skladu sa svojim mogućnostima", rekao je Marinković.

On je napomenuo da su svi sa područja opštine Ugljevik, iz reda boračke populacije, kojima je neophodno stambeno zbrinjavanje riješeni.

„Veliki broj djece poginulih boraca je zaposlen na području opštine, zahvaljujući rukovodstvu opštine Ugljevik i Rudnika i Termoelektrane „Ugljevik", a u ovom privrednom gigantu radi firma čiji je osnivač Boračka organizacija i zapošljava 51 lice iz reda boračke populacije", rekao je Marinković.

Otac poginulog borca Vojske Republike Srpske, Savo Milošević, zahvalio je na podršci opštini Ugljevik i Boračkoj organizaciji ove podmajevičke opštine.

Milošević je istakao da se na ovaj način uljepšaju praznici ovoj kategoriji društva.

Ratni vojni invalid četvrte kategorije, Drago Mirković, zahvalio je opštini Ugljevik što se brine o porodicama iz boračke populacije i što im svake godine uoči Božića izdvaja znatna materijalna sredstva.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Svaka cast

04.01.2019 20:00

Lijep primjer sredine koja brine o svojim najugrozenijim gradjanima

ODGOVORITE
Name

sarajlija

04.01.2019 20:09

Pomažu sa 100 KM? To pomoć? To je njima reklama ...

ODGOVORITE
Name

radnik

05.01.2019 11:00

Dajte vi posla pa nam pomoc nece trebat.

ODGOVORITE