Званично: Новогодишњи Пакет(а) за навијаче Милана!

Уговор на пет година.

Фудбал 05.01.2019 | 13:45
Званично: Новогодишњи Пакет(а) за навијаче Милана!
Давно је најављено, данас је озваничено: Лукас Толентино Коељо де Лима, познатији као Пакета, постао је нови фудбалер Милана. Он је стигао из Фламенга и потписао је уговор на пет година, дакле биће део Росонера до 30. јуна 2023 године.

Пакета је велики посао Милана јер је у конкуренцији европских аждаја осигурао трансфер Фламенгове “десетке“. Фламенго је прихватио понуду Милана од 35.000.000 евра плус бонусе. Иначе, откупна клаузула је била 50.000.000, али је Леонардо одрадио велики посао и спустио цену. Када је сам играч у питању он се задовољио платом од максимум 1.700.000 евра по сезони у наредних пет година... 

Пакета се помињао као појачање скоро свих великих европских клубова. Довођен је у везу са Реалом, Барселоном, Ливерпулом, Челсијем, Манчестер Ситијем, али највише са Пари Сен Жерменом. Земљак Нејмарга је убеђивао да му се придружи, а Свеци су били на прагу договора са Фламенгом. Ипак, изгледа да је пресудила играчева жеља да појача италијански клуб.

Пакета има 21 годину, игра на позицији „десетке“ или као други шпиц. Има сјајне техничке и плејмејкерске квалитете.

Ради се о креативцу који суштински игра иза нападача, може да одради задатке по крилу, а неће се бунити ни ако га спустите на место у везном реду. Рино тренутно форсира 4-3-3, но када дође Пакета не треба искључити могућност преласка на 4-2-3-1, или неку од варијанти са тројицом офанзиваца иза шпица.

Људи са Сан Сира могу да буду задовољни, као и његови навијачи. Стигао је "нови Кака", како га неки називају.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар