Zvanično: Novogodišnji Paket(a) za navijače Milana!

Ugovor na pet godina.

Fudbal 05.01.2019 | 13:45
Zvanično: Novogodišnji Paket(a) za navijače Milana!
Davno je najavljeno, danas je ozvaničeno: Lukas Tolentino Koeljo de Lima, poznatiji kao Paketa, postao je novi fudbaler Milana. On je stigao iz Flamenga i potpisao je ugovor na pet godina, dakle biće deo Rosonera do 30. juna 2023 godine.

Paketa je veliki posao Milana jer je u konkurenciji evropskih aždaja osigurao transfer Flamengove “desetke“. Flamengo je prihvatio ponudu Milana od 35.000.000 evra plus bonuse. Inače, otkupna klauzula je bila 50.000.000, ali je Leonardo odradio veliki posao i spustio cenu. Kada je sam igrač u pitanju on se zadovoljio platom od maksimum 1.700.000 evra po sezoni u narednih pet godina... 

Paketa se pominjao kao pojačanje skoro svih velikih evropskih klubova. Dovođen je u vezu sa Realom, Barselonom, Liverpulom, Čelsijem, Mančester Sitijem, ali najviše sa Pari Sen Žermenom. Zemljak Nejmarga je ubeđivao da mu se pridruži, a Sveci su bili na pragu dogovora sa Flamengom. Ipak, izgleda da je presudila igračeva želja da pojača italijanski klub.

Paketa ima 21 godinu, igra na poziciji „desetke“ ili kao drugi špic. Ima sjajne tehničke i plejmejkerske kvalitete.

Radi se o kreativcu koji suštinski igra iza napadača, može da odradi zadatke po krilu, a neće se buniti ni ako ga spustite na mesto u veznom redu. Rino trenutno forsira 4-3-3, no kada dođe Paketa ne treba isključiti mogućnost prelaska na 4-2-3-1, ili neku od varijanti sa trojicom ofanzivaca iza špica.

Ljudi sa San Sira mogu da budu zadovoljni, kao i njegovi navijači. Stigao je "novi Kaka", kako ga neki nazivaju.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar