Реал је остварио зацртано!

Ситијев дијамант по формули 15. 000. 000 + 5. 000. 000! Грађани извукли страшан новац за момка коме за шест месеци истиче уговор.

Фудбал 05.01.2019 | 20:15
Реал је остварио зацртано!
Реал Мадрид за прекосутра. Нема ни седам дана како смо вам у једном тексту прикупили све Реалове трансфере вредне укупно 223.550.000 евра, који би требало да отворе врата једне нове генерације Краљевића, а цела визија Флорентина Переза наставља додатно да се обликује.

Баш како је и најављено последњих дана међу угледним европским медијима, Реал Мадрид и Манчестер Сити договорили су све услове трансфера младог шпанског дијаманта – Брахима Дијаза. Момак који је практично као дете напустио Малагу како би постао члан Ситијеве академије обући ће најкасније до 7. јануара опрему Краљевског клуба и ставити се на располагање Сантијагу Соларију.

Мадридски дневник Марка јавља да се само чека званична потврда и да је цео посао практично завршен. Упркос томе што је ове сезоне одиграо само четири утакмице за први тим, додуше и постигао два гола,Дијаз ће шест месеци пре истека уговора са Ситијем бити плаћен 15.000.000 евра, а у целу причу убачен је и низ клаузула који би цео трансфер требало да подигне на 20.000.000 евра.

Сам Дијаз потписаће уговор на шест и по година, односно до јуна 2025. По сезони ће инкасирати три и по милиона евра. Његова изразита жеља била је да дође у Мадрид и постане играч Реала, због чега је одбио Ситијеву понуду да продужи уговор, али и позив Јувентуса. Сити је летос пробао да задржи Дијаза, али када је он одбио да преговара, клуб је био решен да га на зиму прода и тако заради бар нешто на њему. На крају ће Сити још и добро проћи, јер ће узети чак 20.000.000 евра.

Реал Мадрид ће Дијаза одмах ставити у први тим, односно неће имати период адаптације у Кастиљи, што је био случај с неким претходним момцима који су долазили на Сантјаго Бернабеу. Примера ради, Реал ће највероватније оставити Езекијела Паласиоса у Риверу на шестомесечну позајмицу.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар