Real je ostvario zacrtano!

Sitijev dijamant po formuli 15. 000. 000 + 5. 000. 000! Građani izvukli strašan novac za momka kome za šest meseci ističe ugovor.

Fudbal 05.01.2019 | 20:15
Real je ostvario zacrtano!
Real Madrid za prekosutra. Nema ni sedam dana kako smo vam u jednom tekstu prikupili sve Realove transfere vredne ukupno 223.550.000 evra, koji bi trebalo da otvore vrata jedne nove generacije Kraljevića, a cela vizija Florentina Pereza nastavlja dodatno da se oblikuje.

Baš kako je i najavljeno poslednjih dana među uglednim evropskim medijima, Real Madrid i Mančester Siti dogovorili su sve uslove transfera mladog španskog dijamanta – Brahima Dijaza. Momak koji je praktično kao dete napustio Malagu kako bi postao član Sitijeve akademije obući će najkasnije do 7. januara opremu Kraljevskog kluba i staviti se na raspolaganje Santijagu Solariju.

Madridski dnevnik Marka javlja da se samo čeka zvanična potvrda i da je ceo posao praktično završen. Uprkos tome što je ove sezone odigrao samo četiri utakmice za prvi tim, doduše i postigao dva gola,Dijaz će šest meseci pre isteka ugovora sa Sitijem biti plaćen 15.000.000 evra, a u celu priču ubačen je i niz klauzula koji bi ceo transfer trebalo da podigne na 20.000.000 evra.

Sam Dijaz potpisaće ugovor na šest i po godina, odnosno do juna 2025. Po sezoni će inkasirati tri i po miliona evra. Njegova izrazita želja bila je da dođe u Madrid i postane igrač Reala, zbog čega je odbio Sitijevu ponudu da produži ugovor, ali i poziv Juventusa. Siti je letos probao da zadrži Dijaza, ali kada je on odbio da pregovara, klub je bio rešen da ga na zimu proda i tako zaradi bar nešto na njemu. Na kraju će Siti još i dobro proći, jer će uzeti čak 20.000.000 evra.

Real Madrid će Dijaza odmah staviti u prvi tim, odnosno neće imati period adaptacije u Kastilji, što je bio slučaj s nekim prethodnim momcima koji su dolazili na Santjago Bernabeu. Primera radi, Real će najverovatnije ostaviti Ezekijela Palasiosa u Riveru na šestomesečnu pozajmicu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar