ЦГ: Хтио да баци бомбу на тазбину

Полиција је ухапсила Беранца Т. Д. (47) за кога се сумња да је хтио да бомбу баци на тазбину у Плаву, саопштила је Управа полиције Црне Горе.

Регион 04.01.2019 | 17:28
ЦГ: Хтио да баци бомбу на тазбину
Берански полицајци су, након пријаве да Т.Д. могуће са собом носи бомбе и да је кренуо према кући тазбине у Плаву, да се са њима обрачуна, организовали потрагу и на подручју Андријевице пронашли возило којим је управљао осумњичени.

Код Т.Д.  су током претреса пронађена каписла – упаљач од бомбе, док је у возилу пронђена торбица у којој се налазила бомба М75 без иницијалне каписле.

“Од њега су одузете бомба и каписла. Узете су изјаве од више особа. Надлежни државни тужилац је дјело квалификовао као кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Осумњичени Т.Д. је задржан у полицијским просторијама и биће уз кривичну пријаву приведен државном тужиоцу у ОДТ У Беранама”, истичу у Управи полиције.

У одвојеној акцији пронађено готово 9 килограма експлозива

Такође, како је наведено из Управе полиције, у Петњици је полиција пронашла 43,5 комада експлозива, тежине 8,7 кг. Експлозив је био сакривен тј. закопан у импровизованом бункеру.

Полицијски службеници Одјељења безбједности Колашин су, уз претходно прибављену наредбу надлежног судије за истрагу, претресли кућу и друге просторије које користи А.Л. (50) из Колашина. Претресом су пронађени и одузети пушка „Застава“, шест комада муниције за исто оружје цал. 7,9 мм и ручна бомба. О свему је упознат државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Колашину.

(цдм.ме)

Коментари / 0

Оставите коментар