CG: Htio da baci bombu na tazbinu

Policija je uhapsila Beranca T. D. (47) za koga se sumnja da je htio da bombu baci na tazbinu u Plavu, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Region 04.01.2019 | 17:28
CG: Htio da baci bombu na tazbinu
Beranski policajci su, nakon prijave da T.D. moguće sa sobom nosi bombe i da je krenuo prema kući tazbine u Plavu, da se sa njima obračuna, organizovali potragu i na području Andrijevice pronašli vozilo kojim je upravljao osumnjičeni.

Kod T.D.  su tokom pretresa pronađena kapisla – upaljač od bombe, dok je u vozilu pronđena torbica u kojoj se nalazila bomba M75 bez inicijalne kapisle.

“Od njega su oduzete bomba i kapisla. Uzete su izjave od više osoba. Nadležni državni tužilac je djelo kvalifikovao kao krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Osumnjičeni T.D. je zadržan u policijskim prostorijama i biće uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u ODT U Beranama”, ističu u Upravi policije.

U odvojenoj akciji pronađeno gotovo 9 kilograma eksploziva

Takođe, kako je navedeno iz Uprave policije, u Petnjici je policija pronašla 43,5 komada eksploziva, težine 8,7 kg. Eksploziv je bio sakriven tj. zakopan u improvizovanom bunkeru.

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Kolašin su, uz prethodno pribavljenu naredbu nadležnog sudije za istragu, pretresli kuću i druge prostorije koje koristi A.L. (50) iz Kolašina. Pretresom su pronađeni i oduzeti puška „Zastava“, šest komada municije za isto oružje cal. 7,9 mm i ručna bomba. O svemu je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu.

(cdm.me)

Komentari / 0

Ostavite komentar