Пепе се враћа у Порто?!

Пепе пред повратком у Португал! Искусни штопер поново би могао да обуче плаво-бели дрес. Веома је близу, пише португалски Рекорд.

Фудбал 05.01.2019 | 15:45
Пепе се враћа у Порто?!
Португалски штопер Пепе је веома близу повратка у Порто, пише тамошњи Рекорд.

Пошто је споразумно раскинуо уговор са Бешикташом, искусни Кеплер Лаверан де Лима Ферреира или једноставније - Пепе - налази се пред повратком у Порто.

Португалски "Рекорд" пише да је репрезентативац те земље пред договором са клубом у чијем дресу је освојио две титуле (2006. и 2007), пре него што је за 30.000.000 евра прешао у Реал Мадрид.

Пепе је у клубу из Истанбула провео годину и по дана, а ове сезоне је одиграо 17 утакмица. Због лоше финансијске ситуације договорио се са челницима Бешикташа да дође до растанка.

Имајући у виду да му је 35 година, ово ће му вероватно бити и последњи трансфер у играчкој каријери.

Овај 35-годишњак је недавно раскинуо уговор са Бешикташом и тренутно је без клуба. Како пише Рекорд, могао би да потпише за Порто. Иначе, тако би се вратио у редове Змајева јер је играо за њих од сезоне 2004/2005 до сезоне 2006/2007.

Пепе је 2007. године продат у Реал Мадрид за 30.000.000 евра, а за тај тим је играо до сезоне 2016/2017. Потом је прешао у Бешикташ и играо годину и по дана. Сада је слободан, тако да би у случају преласка у Порто то било без обештећења.

Бешикташ има велике финансијске проблеме, запосленима су касниле плате па је Пепе добио шансу да оде из клуба. Пепе се потрудио да га у овом истанбулском тиму памте по лепом, па је приликом одласка платио из свог џепа плату некима од запослесних - куварима, људима задуженим за одржавање терена и тако даље... Неко ће рећи да то није много новца, али многи не учине ни толико.

Ове сезоне одиграо је 17 утакмица за тим из Истанбула, а укупно је за Бешикташ играо 52 пута и успео је за то време као дефанзивац да да седам голова и да подели три асистенције. Бешикташ није успео да обезбеди средства за његову плату као и још неким најплаћенијим играчима, па је зато Португалац могао да раскине уговор. Што је и учинио.

Играо је 103 пута за репрезентацију Португалије. Сада би могао поново да игра клупски фудбал у тој земљи.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар