Pepe se vraća u Porto?!

Pepe pred povratkom u Portugal! Iskusni štoper ponovo bi mogao da obuče plavo-beli dres. Veoma je blizu, piše portugalski Rekord.

Fudbal 05.01.2019 | 15:45
Pepe se vraća u Porto?!
Portugalski štoper Pepe je veoma blizu povratka u Porto, piše tamošnji Rekord.

Pošto je sporazumno raskinuo ugovor sa Bešiktašom, iskusni Kepler Laveran de Lima Ferreira ili jednostavnije - Pepe - nalazi se pred povratkom u Porto.

Portugalski "Rekord" piše da je reprezentativac te zemlje pred dogovorom sa klubom u čijem dresu je osvojio dve titule (2006. i 2007), pre nego što je za 30.000.000 evra prešao u Real Madrid.

Pepe je u klubu iz Istanbula proveo godinu i po dana, a ove sezone je odigrao 17 utakmica. Zbog loše finansijske situacije dogovorio se sa čelnicima Bešiktaša da dođe do rastanka.

Imajući u vidu da mu je 35 godina, ovo će mu verovatno biti i poslednji transfer u igračkoj karijeri.

Ovaj 35-godišnjak je nedavno raskinuo ugovor sa Bešiktašom i trenutno je bez kluba. Kako piše Rekord, mogao bi da potpiše za Porto. Inače, tako bi se vratio u redove Zmajeva jer je igrao za njih od sezone 2004/2005 do sezone 2006/2007.

Pepe je 2007. godine prodat u Real Madrid za 30.000.000 evra, a za taj tim je igrao do sezone 2016/2017. Potom je prešao u Bešiktaš i igrao godinu i po dana. Sada je slobodan, tako da bi u slučaju prelaska u Porto to bilo bez obeštećenja.

Bešiktaš ima velike finansijske probleme, zaposlenima su kasnile plate pa je Pepe dobio šansu da ode iz kluba. Pepe se potrudio da ga u ovom istanbulskom timu pamte po lepom, pa je prilikom odlaska platio iz svog džepa platu nekima od zaposlesnih - kuvarima, ljudima zaduženim za održavanje terena i tako dalje... Neko će reći da to nije mnogo novca, ali mnogi ne učine ni toliko.

Ove sezone odigrao je 17 utakmica za tim iz Istanbula, a ukupno je za Bešiktaš igrao 52 puta i uspeo je za to vreme kao defanzivac da da sedam golova i da podeli tri asistencije. Bešiktaš nije uspeo da obezbedi sredstva za njegovu platu kao i još nekim najplaćenijim igračima, pa je zato Portugalac mogao da raskine ugovor. Što je i učinio.

Igrao je 103 puta za reprezentaciju Portugalije. Sada bi mogao ponovo da igra klupski fudbal u toj zemlji.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar