Сјећате ли се Дендонкера?

Рома га тражи, а око њега је замршена ситуација! Играч је Андерлехта, игра на позајмици у Вулверхемтпону, али се бриселски великан мало шта пита. . .

Фудбал 05.01.2019 | 11:15
Сјећате ли се Дендонкера?
Сећате ли се Леандера Дендонкера? Андерлехт се клео у њега, критичари су га дуго дизали у висине, Жозе Мурињо га је хтео у Манчестер јунајтеду, али... После једног лета и зиме дизања прашине, белгијски везиста се помало изгубио.

После учешћа на Мундијалу у Русији и једне одигране утакмице летос је Дендонкер отишао на позајмицу у Вулвсе у послу вредном 1.500.000 евра и од тада му се практично губи сваки озбиљнији траг. За последњих шест месеци скупио је само 257 минута на терену, раштрканих кроз четири утакмице и дефинитивно није оставио најбољи утисак на стадиону Молино. 

Упркос томе што је играо врло мало, Дендонкер се нашао на Ромином радару и изгледа да су челници римског клуба врло озбиљни да га доведу колико у јануару.

Међутим, ситуација око младог белгијског везисте је мало замршена. Он јесте на позајмици из Андерлехта, али се бриселски клуб практично ништа не пита око његове будућности. Разлог томе је клаузула по којој Вулверхемптон прво мора да исплати Андерлехту 13.500.000 евра, што је обавеза коју Вулвси прво морају да испуне како би уопште даље могли да преговарају са Ромом око даље препродаје.

Одговорни на Молиноу тврде да још нису добили никакву званичну понуду за њега, а шушка се да ће клуб од потенцијалних купаца тражити управо оно што Вулвси треба да исплате Андерлехту, можда чак и целих 15.000.000 евра, што би онда било практично комплет све што је повратник у Премијер лигу платио за њега.

Док у Роми схватају да би куповина белгијског репрезентативца била можда и најједноставнија, с обзиром да је алтернатива Јулијан Вајгл из Дортмунда, те Дијадије Самасеку из Салцбурга, у Вулвсима већ размишљају да новац од Дендонкера уложе у евентуалну куповину Амадуа Дијаваре из Наполија, који се није уклопио код Карла Анћелотија.

Били би то послови из којих би сви профитирали. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар