Sjećate li se Dendonkera?

Roma ga traži, a oko njega je zamršena situacija! Igrač je Anderlehta, igra na pozajmici u Vulverhemtponu, ali se briselski velikan malo šta pita. . .

Fudbal 05.01.2019 | 11:15
Sjećate li se Dendonkera?
Sećate li se Leandera Dendonkera? Anderleht se kleo u njega, kritičari su ga dugo dizali u visine, Žoze Murinjo ga je hteo u Mančester junajtedu, ali... Posle jednog leta i zime dizanja prašine, belgijski vezista se pomalo izgubio.

Posle učešća na Mundijalu u Rusiji i jedne odigrane utakmice letos je Dendonker otišao na pozajmicu u Vulvse u poslu vrednom 1.500.000 evra i od tada mu se praktično gubi svaki ozbiljniji trag. Za poslednjih šest meseci skupio je samo 257 minuta na terenu, raštrkanih kroz četiri utakmice i definitivno nije ostavio najbolji utisak na stadionu Molino. 

Uprkos tome što je igrao vrlo malo, Dendonker se našao na Rominom radaru i izgleda da su čelnici rimskog kluba vrlo ozbiljni da ga dovedu koliko u januaru.

Međutim, situacija oko mladog belgijskog veziste je malo zamršena. On jeste na pozajmici iz Anderlehta, ali se briselski klub praktično ništa ne pita oko njegove budućnosti. Razlog tome je klauzula po kojoj Vulverhempton prvo mora da isplati Anderlehtu 13.500.000 evra, što je obaveza koju Vulvsi prvo moraju da ispune kako bi uopšte dalje mogli da pregovaraju sa Romom oko dalje preprodaje.

Odgovorni na Molinou tvrde da još nisu dobili nikakvu zvaničnu ponudu za njega, a šuška se da će klub od potencijalnih kupaca tražiti upravo ono što Vulvsi treba da isplate Anderlehtu, možda čak i celih 15.000.000 evra, što bi onda bilo praktično komplet sve što je povratnik u Premijer ligu platio za njega.

Dok u Romi shvataju da bi kupovina belgijskog reprezentativca bila možda i najjednostavnija, s obzirom da je alternativa Julijan Vajgl iz Dortmunda, te Dijadije Samaseku iz Salcburga, u Vulvsima već razmišljaju da novac od Dendonkera ulože u eventualnu kupovinu Amadua Dijavare iz Napolija, koji se nije uklopio kod Karla Anćelotija.

Bili bi to poslovi iz kojih bi svi profitirali. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar