„Бурак лопов“ је опет запалио Турску!

У инат свима и упркос свему! Контроверзни голгетер наставља да таласа Турском.  Јилмаз изазвао буру у Турској повратком у Бешикташ! Турски фудбалер Бурак Јилмаз вратио се у Бешикташ у трансферу из Трабзона за и изазвао незадовољство навијача новог-старог клуба.

Фудбал 05.01.2019 | 10:45
„Бурак лопов“ је опет запалио Турску!
Јилмаз је завршио трансфер вредан 1,36 милиона евра, а незадовољство навијача је изазвао јер је раније наступао за велике ривале Галатасарај и Фенербахче.

Јилмазу навијачи "црних орлова" замерају што је, након првог мандата у Бешикташу од 2006. до 2008, преко Манисе за само шест месеци потписао за Фенербахче, исте године и за још једног љутог противника Трабзон, а онда две године касније прешао и у Галатасарај.

Бурак је објаснио да се враћа у Бешикташ и да му срце у том клубу припада.

"Овај повратак је диван и има смислено значање за будућност", написао је Јилмаз на Истаграму, уз констатацију да му је драго што ће поново сарађивати са тренером Сенолом Гунешом.

Из Трабзона, за који је два пута играо, одлази у не баш пријатном тону јер је у новембру зарадио суспензију клуба због сукоба са својим навијачима.

Искусни 33-годишњи фудбалер је један од ретких фудбалера у Турској који је играо за сва четири највећа клуба у тој земљи.

Човек који је играо у четири највећа клуба наставља да таласа узбуркану турску фудбалску сцену.

Бурак Јилмаз је опет у центру пажње.

Сјајни голгетер је још једном запалио Турску преласком из Трабзона у Бешикташ. Истанбулски Орлови су платили Трабзону око 1.400.000 евра за обештећење, а Бурак је пристао да смањи дуговања која Трабзон има према њему. Турски нападач је пристао да му Трабзон исплати 1.705.000 евра у три рате, уместо 2.155.000 евра које су му дуговали.

Он је од новембра био суспендован у Трабзону због сукоба са тренером, а у полусезони је одиграо само седам утакмица и постигао пет голова. Прошле сезоне је са 23 гола на 25 мечева био други стрелац лиге. Летос је имао понуду Бешикташа, али је остао због лојалности према Трабзону. Ипак, нарушени односи са тренером у току сезоне су га натерали да промени мишљење када је Бешикташ опет позвао.

Међутим, питање је како ће га навијачи Бешикаташа прихватити. Он је као талентовани 21-годишњак из Анталије потписао за Бешикташ 2006. године и први пут заиграо за неки велики турски клуб. За годину и по дана у Бешикташу се није прославио и потом је заталасао јавност преласком у редове љутог ривала Фенербахеча. Тамо је опет био слаб и задржао се само једну сезону, уследила је позајмица у Ескишехир, па прелазак у Трабзон где је експлодирао.

За три године у Трабзону је дао 59 голова на 64 меча, постао љубимац навијача и онда све шокирао када је решио да 2012. године пређе у Галатасарај и тако заокружии живописну каријеру иргањем за сва четири велика турска клуба. Тада су га навијачи Бешикташа и узели на зуб...

У дербију који је одлучивао о титули, Бурак Јилмаз је симулацијом у финишу меча изнудио пенал за 3:3 којим је Галата остала лидер и освојила титулу. Од навијача Бешикташа је добио надимак „Бурак лопов“ и постао један од најнеомиљенијих фудбалера за црно-бели део Истанбула. У Галати је за три и по сезоне освојио две титуле шампиона, два Купа Турске и два Суперкупа. После тога је отишао и Кину на две године, да би се вратио у Трабзон где су му опростили играње за љуте ривале из Истанбула.

Ипак, љубав је кратко трајала и Бурак Јилмаз је у 33. години решио да опет обуче дрес Бешикташа и исправи се неке грешке из прошлости.

„Узбуђен сам и поносан сам што смо се опет нашли. Желим да захвалим Шенолу Гунешу, који ми је омогућио да опет носим дрес Бешикташа. Поштујем и оне навијаче Бешикташа који ће ме критиковати, и оне који ће ме хвалити. Од момента када опет обучем дрес Бешикташа, борићу се за њега до последње капи зноја“, рекао је Бурак Јилмаз.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар