„Burak lopov“ je opet zapalio Tursku!

U inat svima i uprkos svemu! Kontroverzni golgeter nastavlja da talasa Turskom.  Jilmaz izazvao buru u Turskoj povratkom u Bešiktaš! Turski fudbaler Burak Jilmaz vratio se u Bešiktaš u transferu iz Trabzona za i izazvao nezadovoljstvo navijača novog-starog kluba.

Fudbal 05.01.2019 | 10:45
„Burak lopov“ je opet zapalio Tursku!
Jilmaz je završio transfer vredan 1,36 miliona evra, a nezadovoljstvo navijača je izazvao jer je ranije nastupao za velike rivale Galatasaraj i Fenerbahče.

Jilmazu navijači "crnih orlova" zameraju što je, nakon prvog mandata u Bešiktašu od 2006. do 2008, preko Manise za samo šest meseci potpisao za Fenerbahče, iste godine i za još jednog ljutog protivnika Trabzon, a onda dve godine kasnije prešao i u Galatasaraj.

Burak je objasnio da se vraća u Bešiktaš i da mu srce u tom klubu pripada.

"Ovaj povratak je divan i ima smisleno značanje za budućnost", napisao je Jilmaz na Istagramu, uz konstataciju da mu je drago što će ponovo sarađivati sa trenerom Senolom Gunešom.

Iz Trabzona, za koji je dva puta igrao, odlazi u ne baš prijatnom tonu jer je u novembru zaradio suspenziju kluba zbog sukoba sa svojim navijačima.

Iskusni 33-godišnji fudbaler je jedan od retkih fudbalera u Turskoj koji je igrao za sva četiri najveća kluba u toj zemlji.

Čovek koji je igrao u četiri najveća kluba nastavlja da talasa uzburkanu tursku fudbalsku scenu.

Burak Jilmaz je opet u centru pažnje.

Sjajni golgeter je još jednom zapalio Tursku prelaskom iz Trabzona u Bešiktaš. Istanbulski Orlovi su platili Trabzonu oko 1.400.000 evra za obeštećenje, a Burak je pristao da smanji dugovanja koja Trabzon ima prema njemu. Turski napadač je pristao da mu Trabzon isplati 1.705.000 evra u tri rate, umesto 2.155.000 evra koje su mu dugovali.

On je od novembra bio suspendovan u Trabzonu zbog sukoba sa trenerom, a u polusezoni je odigrao samo sedam utakmica i postigao pet golova. Prošle sezone je sa 23 gola na 25 mečeva bio drugi strelac lige. Letos je imao ponudu Bešiktaša, ali je ostao zbog lojalnosti prema Trabzonu. Ipak, narušeni odnosi sa trenerom u toku sezone su ga naterali da promeni mišljenje kada je Bešiktaš opet pozvao.

Međutim, pitanje je kako će ga navijači Bešikataša prihvatiti. On je kao talentovani 21-godišnjak iz Antalije potpisao za Bešiktaš 2006. godine i prvi put zaigrao za neki veliki turski klub. Za godinu i po dana u Bešiktašu se nije proslavio i potom je zatalasao javnost prelaskom u redove ljutog rivala Fenerbaheča. Tamo je opet bio slab i zadržao se samo jednu sezonu, usledila je pozajmica u Eskišehir, pa prelazak u Trabzon gde je eksplodirao.

Za tri godine u Trabzonu je dao 59 golova na 64 meča, postao ljubimac navijača i onda sve šokirao kada je rešio da 2012. godine pređe u Galatasaraj i tako zaokružii živopisnu karijeru irganjem za sva četiri velika turska kluba. Tada su ga navijači Bešiktaša i uzeli na zub...

U derbiju koji je odlučivao o tituli, Burak Jilmaz je simulacijom u finišu meča iznudio penal za 3:3 kojim je Galata ostala lider i osvojila titulu. Od navijača Bešiktaša je dobio nadimak „Burak lopov“ i postao jedan od najneomiljenijih fudbalera za crno-beli deo Istanbula. U Galati je za tri i po sezone osvojio dve titule šampiona, dva Kupa Turske i dva Superkupa. Posle toga je otišao i Kinu na dve godine, da bi se vratio u Trabzon gde su mu oprostili igranje za ljute rivale iz Istanbula.

Ipak, ljubav je kratko trajala i Burak Jilmaz je u 33. godini rešio da opet obuče dres Bešiktaša i ispravi se neke greške iz prošlosti.

„Uzbuđen sam i ponosan sam što smo se opet našli. Želim da zahvalim Šenolu Gunešu, koji mi je omogućio da opet nosim dres Bešiktaša. Poštujem i one navijače Bešiktaša koji će me kritikovati, i one koji će me hvaliti. Od momenta kada opet obučem dres Bešiktaša, boriću se za njega do poslednje kapi znoja“, rekao je Burak Jilmaz.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar