Атином се ори: Добро нам дошао, Ненаде!

Црвена звезда и званично остала без врсног везисте.  АЕК представио Крстичића: Тешко је напустити Звезду! Фудбалски клуб АЕК званично је представио бившег играча Црвене звезде, Ненада Крстичића.  Требало је да дођем још летос! Искусни везиста први пут пред грчким новинарима. Носиће број шест, уговор до лета 2022. године.

Фудбал 05.01.2019 | 09:45
Атином се ори: Добро нам дошао, Ненаде!
Крстичић је са тимом из Атине потписао уговор до 2022. године, а црвено-бели су зарадили 500.000 евра, колика је била откупна клаузула у Крстичићевом уговору.

Крстичић је истакао да је имао сјајан боравак у Звезди, али да је дошло време за наредни корак.

"Имали смо одличну сезону у Звезду. То је моја кућа, моја земља, али дошло је време да пређем у један овако велики тим. Све је почело летос, када су ме контактирали из АЕК-а. Тада је било потребно да се разреше неке ствари, што се није десило, али сам срећан што сам коначно овде. Било је тешко напустити Звезду, али играо сам са својим тимом Лигу шампиона и то ми је и сада циљ", изјавио је Крстичић.

Српски везиста је за Звезду одиграо 63. утакмице од свог доласка 2017. године.

Договор је постигнут у смирај 2018, а четвртог дана 2019. године Ненад Крстичић се први пут појавио пред грчким новинарима као фудбалер АЕК-а из Атине.

Доскорашњи везиста Црвене звезде каже да је контакт успостављен још летос, док је спортски директор Атињана био Владимир Матијашевић.

"Било је неких ствари које тада нису решене, али сада јесу и драго ми је што сам коначно дошао у АЕК", изјавио је 28-годишњи везиста, који је имао огроман значај у сјајним резултатима црвено-белих прошле и ове сезоне.

"Било ми је сјајно у Црвеној звезди, тамо је моја кућа, али дошло је време за нови корак у каријери. Није ми било лако да одем, али успео сам да остварим циљ и да играм са Звездом у Лиги шампиона. Сада је време за нове изазове, волео бих да то поновим и са АЕК-ом".

Уговор са жуто-црнима потписао је до лета 2022, а у новом клубу носиће број шест на дресу (у Звезди је носио седмицу, али је она у АЕК-у тренутно на леђима Албаниса Христоса).

Пошто је Владан Милојевић изузетно цењен у Грчкој због успеха из периода када је водио Паниониос, тренер црвено-белих на растанку је понудио помоћ Крстичићу.

"Пожелео ми је срећу и здравље и рекао да га слободно контактирам уколико ми нешто буде требало, јер има много пријатеља у Грчкој", открио је Крстичић.

Искусни везиста најавио је да навијачи од њега могу да очекују, пре свега, борбеност.

"У свакој утакмици пружаћу максимум. Да ли ће то бити довољно за голове и асистенције - не знам, али сигурно ћу се трудити најбоље што могу. Мислим да могу да допринесем и у дефанзивним и у офанзивним задацима, надам се да ће тако и бити", закључио је српски фудбалер.

Подсетимо, Крстичић је из Звезде отишао за 500.000 евра, пошто је то био изност који је у његовом уговору био наведен као излазна клаузула, што су Грци искористили.

Црвеној звезди је поклонио искуство, шмек озбиљног европског фудбала, на крају у Лигу Европе и Лигу шампиона, уз титулу првака Суперлиге. Нажалост, домаћи фудбал одавно није толико примамљив да задржи велике мајсторе петопарца, па је Ненад Крстичић после историјских годину и по дана отишао у АЕК.

Грчки клуб је данас и озваничио сарадњу уз поруку: “Добро дошао”. Крстичић се фотографисао са жуто-црним дресом са бројем шест на леђима – у Звезди је носио седмицу, али у Атини је она резервисана за Христоса Албаниса – и потписао уговор на три и по године.

Финансијски детаљи нису објављени на сајту АЕК-а, али већ смо вам пренели да је у његовом уговору са Звездом била и она излазна клаузула у висини од 500.000 евра која је црвено-белима везала руке. Мада, нико се неће сећати тога када се кроз коју годину буде причало о Крстичићевом мандату у Љутице Богдана. И са ових 500.000 он је себе исплатио, а од новца који је Звезда инкасирала у Европу – а и ту јеКрстичић имао и те како битан допринос – вишеструко и преплатио.

Сад је само добио и прилику да одради још један богат уговор. За првих шест месеци у Атини АЕК ће му исплатити 300.000 евра, већ следеће сезоне плата иде на 600.000, а у последње две уговором прописане и на 650.000, па и 700.000.

Црвена звезда ту није могла да парира Грцима, а и да јесте, ретки су играчи који у себи успевају да пронађу мотива да се дуже задрже у српском фудбалу. Крстичић је дошао док је још могао да бира где ће и добрим играма на стадиону “Рајко Митић” оставио дубок траг на црвено-белој страни Топчидерског брда. Памтиће му то сви у Звезди.

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар