Atinom se ori: Dobro nam došao, Nenade!

Crvena zvezda i zvanično ostala bez vrsnog veziste.  AEK predstavio Krstičića: Teško je napustiti Zvezdu! Fudbalski klub AEK zvanično je predstavio bivšeg igrača Crvene zvezde, Nenada Krstičića.  Trebalo je da dođem još letos! Iskusni vezista prvi put pred grčkim novinarima. Nosiće broj šest, ugovor do leta 2022. godine.

Fudbal 05.01.2019 | 09:45
Atinom se ori: Dobro nam došao, Nenade!
Krstičić je sa timom iz Atine potpisao ugovor do 2022. godine, a crveno-beli su zaradili 500.000 evra, kolika je bila otkupna klauzula u Krstičićevom ugovoru.

Krstičić je istakao da je imao sjajan boravak u Zvezdi, ali da je došlo vreme za naredni korak.

"Imali smo odličnu sezonu u Zvezdu. To je moja kuća, moja zemlja, ali došlo je vreme da pređem u jedan ovako veliki tim. Sve je počelo letos, kada su me kontaktirali iz AEK-a. Tada je bilo potrebno da se razreše neke stvari, što se nije desilo, ali sam srećan što sam konačno ovde. Bilo je teško napustiti Zvezdu, ali igrao sam sa svojim timom Ligu šampiona i to mi je i sada cilj", izjavio je Krstičić.

Srpski vezista je za Zvezdu odigrao 63. utakmice od svog dolaska 2017. godine.

Dogovor je postignut u smiraj 2018, a četvrtog dana 2019. godine Nenad Krstičić se prvi put pojavio pred grčkim novinarima kao fudbaler AEK-a iz Atine.

Doskorašnji vezista Crvene zvezde kaže da je kontakt uspostavljen još letos, dok je sportski direktor Atinjana bio Vladimir Matijašević.

"Bilo je nekih stvari koje tada nisu rešene, ali sada jesu i drago mi je što sam konačno došao u AEK", izjavio je 28-godišnji vezista, koji je imao ogroman značaj u sjajnim rezultatima crveno-belih prošle i ove sezone.

"Bilo mi je sjajno u Crvenoj zvezdi, tamo je moja kuća, ali došlo je vreme za novi korak u karijeri. Nije mi bilo lako da odem, ali uspeo sam da ostvarim cilj i da igram sa Zvezdom u Ligi šampiona. Sada je vreme za nove izazove, voleo bih da to ponovim i sa AEK-om".

Ugovor sa žuto-crnima potpisao je do leta 2022, a u novom klubu nosiće broj šest na dresu (u Zvezdi je nosio sedmicu, ali je ona u AEK-u trenutno na leđima Albanisa Hristosa).

Pošto je Vladan Milojević izuzetno cenjen u Grčkoj zbog uspeha iz perioda kada je vodio Panionios, trener crveno-belih na rastanku je ponudio pomoć Krstičiću.

"Poželeo mi je sreću i zdravlje i rekao da ga slobodno kontaktiram ukoliko mi nešto bude trebalo, jer ima mnogo prijatelja u Grčkoj", otkrio je Krstičić.

Iskusni vezista najavio je da navijači od njega mogu da očekuju, pre svega, borbenost.

"U svakoj utakmici pružaću maksimum. Da li će to biti dovoljno za golove i asistencije - ne znam, ali sigurno ću se truditi najbolje što mogu. Mislim da mogu da doprinesem i u defanzivnim i u ofanzivnim zadacima, nadam se da će tako i biti", zaključio je srpski fudbaler.

Podsetimo, Krstičić je iz Zvezde otišao za 500.000 evra, pošto je to bio iznost koji je u njegovom ugovoru bio naveden kao izlazna klauzula, što su Grci iskoristili.

Crvenoj zvezdi je poklonio iskustvo, šmek ozbiljnog evropskog fudbala, na kraju u Ligu Evrope i Ligu šampiona, uz titulu prvaka Superlige. Nažalost, domaći fudbal odavno nije toliko primamljiv da zadrži velike majstore petoparca, pa je Nenad Krstičić posle istorijskih godinu i po dana otišao u AEK.

Grčki klub je danas i ozvaničio saradnju uz poruku: “Dobro došao”. Krstičić se fotografisao sa žuto-crnim dresom sa brojem šest na leđima – u Zvezdi je nosio sedmicu, ali u Atini je ona rezervisana za Hristosa Albanisa – i potpisao ugovor na tri i po godine.

Finansijski detalji nisu objavljeni na sajtu AEK-a, ali već smo vam preneli da je u njegovom ugovoru sa Zvezdom bila i ona izlazna klauzula u visini od 500.000 evra koja je crveno-belima vezala ruke. Mada, niko se neće sećati toga kada se kroz koju godinu bude pričalo o Krstičićevom mandatu u Ljutice Bogdana. I sa ovih 500.000 on je sebe isplatio, a od novca koji je Zvezda inkasirala u Evropu – a i tu jeKrstičić imao i te kako bitan doprinos – višestruko i preplatio.

Sad je samo dobio i priliku da odradi još jedan bogat ugovor. Za prvih šest meseci u Atini AEK će mu isplatiti 300.000 evra, već sledeće sezone plata ide na 600.000, a u poslednje dve ugovorom propisane i na 650.000, pa i 700.000.

Crvena zvezda tu nije mogla da parira Grcima, a i da jeste, retki su igrači koji u sebi uspevaju da pronađu motiva da se duže zadrže u srpskom fudbalu. Krstičić je došao dok je još mogao da bira gde će i dobrim igrama na stadionu “Rajko Mitić” ostavio dubok trag na crveno-beloj strani Topčiderskog brda. Pamtiće mu to svi u Zvezdi.

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar