Форбс: Србија међу 18 најисплативијих туристичких дестинација

По избору америчког магазина „Форбс“, Србија спада међу 18 финансијски најприступачнијих туристичких дестинација у свету које у овој години треба посетити.

Путовања 04.01.2019 | 16:52
Форбс: Србија међу 18 најисплативијих туристичких дестинација
„Србија је једна од најбоље чуваних тајни Европе. То је једно од оних места са тако невероватно енергијом која је заразна“, наводи се у Форбсовој листи  „Осамнаест најповољних туристичких одредишта за 2019. годину“.
 
"У ужурбаном Београду, сваког сата у току дана се нешто дешава, а улице су пуне невероватних ресторана, љупких кафића, барова и клубова", оцењује амерички магазин.

"Пријатељски настројени локалци су увек напољу, а међу њима ћете наћи људе различитих година како уживају и пију ракију (српско национално пиће). Ресторани су комбинација традиционалних и интернационалних јела", пише травел блогерка Ашџик Мелконијан, која свима топло препоручује комплет лепињу, ћевапе и Карађореву шницлу.

Ноћни живот у Србији издваја као јединствен и напомиње да на сплавовима – "плутајућим" клубовима и баровим на обалама Дунава журке трају до раних јутарњих сати.

Прво место на листи најприступачнијих дестинација у 2019. години припало је Сан Антонију у САД, друго место Пуебли у Мексику, а треће Хавајима.

Занимљиво је да се на шестом месту Форбсове листе најисплативијих туристичких дестинација налази Балканско полуострво, при чему се као полазна тачка за туристичку туру по Балкану препоручује Херцег Нови.
 
РТС
фото:интернет
 

Коментари / 0

Оставите коментар