Немилосрдни ПСЖ у новој мегаоперацији дрма Европу!

Узима двојицу најталентованијих за 150. 000. 00 евра! Опет ће уздрмати Европу као са Нејмаром и Мбапеом!

Фудбал 06.01.2019 | 22:00
Немилосрдни ПСЖ у новој мегаоперацији дрма Европу!
Када је пре годину и по дана Пари Сен Жермен срушио све рекорде и довео Нејмара и Килијана Мбапе као двојицу најскупљих играча свих времена, многима се замерио. УЕФА, моћни европски клубови, добар део француске јавности, противници, навијачи широм Европе... Сви су почели да мрзе Парижане због њихове енормне куповне моћи и начина на који су заобилазили финансијски фер-плеј.

У једном тренутку је изгледало да ће се УЕФА заиста обрачунати са богатим Арапима на челу Пари Сен Жермена, али осим претњи и спекуалција, конкретних мера није било.

А сада ПСЖ спрема још једну мегаоперацију којом ће додатно стати на жуљ фудбалској Европи и директним конкурентима.

Свеци раде на трансферу двојице најталентованијих и најтраженијих младих фудбалера Европе – Френкија деЈонга и Матијса де Лихта из Ајакса.

Скоро да нема великог и богатог клуба у Европи који не жели Де Јонга или Де Лихта. Или обојицу. Барселона их јури месецима, Манчестер Јунајтед и Јувентус хоће Де Лихта, Манчестер Сити и Реал Мадрид желе Де Јонга, али ПСЖ је решио да још једном немилосрдно згази конкуренцију као у случају Мбапеа.

Још пре неколико недеља је угледни холандски Телеграф лансирао бомбу да је трансфер Де Јонгадоговорен. Оба клуба су то демантовала, али Телеграф ретко када греши са оваквим ставрима. Истина је заправо да ПСЖ жели и Де Лихта у пакету. И да је спреман да за пакет Ајаксових драгуља плати 150.000.000 евра!

Паризов спортски директор и шеф трансфер операција Антеро Енрике је синоћ боравио у Амстердаму. У пратњи шефа правног тима Пари Сен Жермена, ако и координатроа у клубу, познатог Бразилца Максвела који је некада носио дрес Ајакса и има добре контакте у Амстердаму. Они су синоћ били на састанку са МаркомОвермарсом, спортским директором Ајакса и менаџерима својице играча. У причу је укључена неколицина менаџерских аждаја светског фудбала попут Мина Рајоле (заступа Де Лихта), Пинија Захавија (не зна се кога заступа) и Алија Дурсуна (заступа Де Јонга).

Шпанска Марка трвди да ПСЖ побеђује у овој трци и да ће за тандем супортлантованих Холанђана наредног лета издвојити 150.000.000 евра: 70.000.000 евра за Де Јонга и 80.000.000 евра за Де Лихта. Могли су Копљаници тај новац да узму и појединачно од других клубова, али никако у пакету.

Оно што прави разлику односу на друге заинтересоване клубове су и услови које ПСЖ нуди играчима, а самим тим и њиховим агентима. Де Лихту нуде плату од 11.000.000 евра годишње коју у другим клубовима не би добио, док Де Јонгу дају око 8.000.000 евра по сезони. Нико осим француског клуба за сада није понудио такве услове Холанђанима. Двојици играча се свиђа идеја и да заједно наставе каријеру пошто су блиски пријатељи, а Ајаксу се допада да их задржи до лета и да потом реализује договор са Пари Сен Жерменом.

Куповинама Де Лихта и Де Јонга, ПСЖ би зацементирао две позиције у тиму за наредних неколико година. Како ће то све успети пшто се тиче финансијског фер-плеја, и даље је мистерија. Али нема сумње да ће наћи начина да зобиђу правила као у случајевима Нејмара и Мбапеа.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар